Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Патрульний катер ВМС ЗСУ "Старобільськ" та есмінець ВМС США "Рузвельт" провели спільні тренування у Чорному морі

30 вересня, 21:58

Вчора, 29 вересня, в акваторії Чорного моря група катерів Військово-морських Сил Збройних Сил України разом з американським есмінцем «Roosevelt» провели спільні тренування типу «PASSEX». Метою тренування було вдосконалення майстерності та обмін досвідом між командами кораблів держав-членів та партнерів НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на командування ВМС ЗС України.

"Спільні тренування з військовими кораблями США — це досвід, який дає змогу вдосконалювати взаємосумісність, щоб бути готовими разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні. Тому тренування типу «PASSEX» є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами кораблів двох держав. Ми маємо намір і надалі поглиблювати партнерство та розширювати співробітництво у військовій сфері з нашими стратегічними партнерами зі Сполучених Штатів Америки" — зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Під час виконання спільних маневрів у відкритому морі, кораблі та катери держав-учасниць навчання відпрацювали низку завдань з підвищення взаємосумісності у відповідності до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Зокрема, корабельно-катерною групою, на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника тощо.

Окрім надводних бойових одиниць, до навчань залучався вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади ВМС ЗС України.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати