Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Військові передали понад тридцять тисяч книг шкільним бібліотекам уздовж лінії розмежування

30 вересня, 21:18

За ініціативи Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка у прифронтових містечках та селах до Всеукраїнського дня бібліотек була проведена акція із передачі книжок до місцевих шкіл. Тож понад тридцять тисяч різноманітних видань, наданих державним підприємством «Центр захисту інформаційного простору України», були подаровані школярам Донбасу.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

Серед книг, подарованих учням загальноосвітніх шкіл Донецької та Луганської областей, – сучасні підручники з української мови та історії України, а також біографії відомих вітчизняних постатей та історії міст з описом унікальних подій. Окрему увагу приділено сучасній історії нашої країни, російсько-українській війні, визволенню міст Сходу, історії героїчної оборони летовищ Луганська та Донецька, спогадам батьків загиблих воїнів. Художня та науково-популярна література містить реальні історії, високі зразки мужності, сили духу, самопожертви та героїзму захисників нашої землі.

«Микола Хвильовий», «Іван Мазепа», «Володимир Мономах», «Павло Скоропадський», «Соломія Крушельницька», «Розмовляй українською правильно», «Цікавинкиукрмови», «Легенди Харкова», «Легенди Одеси», «Ці дивовижні українці», «Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи», «100 важливих подій історії України», «Добровольці. Доба героїв», «Слов’янськ. Початок війни», «Щоденник військового лікаря» – це лише мала частка різноманіття літератури, яку вже отримали учні.

Символічно, що в усіх прифронтових містечках і селищах ці книги школярам вручали захисники, які безпосередньо брали участь у визволенні міст, що були окуповані збройними формуваннями Російської Федерації. До прикладу, воїни однієї з бригад, яка наразі виконує бойові завдання в районі ООС, разом із іншими бойовими підрозділами визволяли такі міста, як Сіверськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк та інші. Тож днями ці воїни передали учням 1-ї та 2-ї миронівських шкіл певну кількість книг. Вони впевнені, що подаровані книжки сприятимуть патріотичному вихованню школярів прифронтових районів.

Хтось із учнів народився під час війни, левова частка – тільки-но пішли до школи, а хтось готувався до випускних іспитів. Для цих дітей це не просто книги – це підручники із патріотизму, розкриття героїзму постатей різних поколінь, історії героїчних подвигів, якими пишаються всі українці. А на реальних прикладах наших воїнів – армійців, добровольців, волонтерів, медиків, батьків захисників – і повинна виховуватися молодь.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати