Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Апеляційний суд Києва надав дозвіл на затримання "голови" Криму Сергія Аксьонова

30 листопада, 18:29
Фото з відкритих джерел

Київський апеляційний суд надав дозвіл на затримання самопроголошеного "голови" тимчасово окупованого Криму.

"25 листопада 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 4 жовтня 2021 року. Зазначеною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання прокурора відділу Офісу генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного, громадянина А., з метою приводу його для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду у Facebook.

За результатами розгляду, апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, ухвалу судді Шевченківського райсуду Києва від 4 жовтня скасовано.

"Постановлено нову ухвалу, якою клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваного, громадянина А., з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено", - наголосили в суді.

За даними суду, громадянин А. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України.

Згідно з викладеною інформацією, йдеться про так званого голову Криму Сергія Аксьонова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати