Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тернопільські волонтери відправили писанки до Італії

31 березня, 23:04

Волонтери Самооборони Майдану Тернопільщини відправили першу партію писанок в місто Брешія, що в Італії.

«Довелося попрацювати. За добу ми розписали 100 яєць, це наш рекорд. Відправляємо партію писанок до Відня українцям. Вони продаватимуть їх по неділях під церквою. Виручені кошти, як завжди, – бійцям. Домовляємося також про продаж писанок з українською діаспорою в Римі, може, й вони візьмуть”, – каже волонтер Самооборони Майдану Тернопільщини Лілія Мусіхіна.

За виручені кошти волонтери купують бійцям автомобілі або іншу техніку чи речі, якими держава поки що забезпечує військових не належним чином. “Таким, наприклад, як одягом, сподіваємося, що з цим вже справиться держава. Але є й інші потреби. У ці дні ми передали автомобіль одному зі спецпідрозділів, який виконує особливі завдання на передовій”.

Писанки та інші вироби активісти Самооборони планують продавати через волонтерів у місті, а також на благодійному передвеликодньому ярмарку, який відбудеться у Тернополі.

“Готуємося до ярмарку. Плануємо пекти пряники. Але насамперед зробимо те, що не псується. Підготуємося до освячення верби, наплели віночків, навишивали сумок. Також триває робота з вишиття великодніх рушничків. Торік ми дуже багато великодніх рушників вишили. За 17 рушників, які були продані за кордоном, купили автомобіль для бійців», – каже Лілія Мусіхіна.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль, фото автора 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати