Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Меркель закликала не втрачати пильність у боротьбі з коронавірусом

31 травня, 14:41

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала жителів країни до подальшої пильності в боротьбі з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. Вона пояснила, що без ефективних медикаментів і вакцини всерйоз говорити про те, що пандемія COVID-19 залишилася в минулому, неприпустимо.

В своєму щотижневому відеозверненні, опублікованому в суботу, 30 травня, Меркель також застерегла від применшення небезпеки, передає Deutsche Welle. Вивчення ситуації в сусідніх країнах, які постраждали більше, показує, що те ж саме легко могло статися і в Німеччині, підкреслила канцлерка.

Сама Німеччина, її економіка і почуття громадянської відповідальності зазнали серйозного випробування за останні чотири місяці, додала Меркель. "Досі ми успішно витримували це випробування", - зазначила вона, подякувавши жителям Німеччини за проявлені обережність і розсудливість.

Канцлерка не обійшла стороною тему послаблення карантинних заходів. "Я сподіваюся, що ми зможемо зробити подальші кроки і при цьому не викликати нові зараження", - заявила вона. "Це може вдатися, якщо ми збережемо хоробрість і пильність ", - підкреслила глава німецького уряду.

Вірус SARS-CoV-2 виявлений у понад 5,9 мільйонів жителів планети, а понад 365 тисяч осіб померли від наслідків захворювання COVID-19. Найбільше заражень (1,7 мільйона випадків) і летальних випадків (понад 100 тисяч) - в США.

У Німеччині, за даними Інституту імені Роберта Коха, станом на ранок 30 травня вірус виявлено у 181 196 осіб, 8489 хворих з COVID-19 померли.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати