Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВР збільшила бюджетні видатки на оборону та соціальні виплати на 287 млрд грн

31 травня, 19:21
Фото Руслана Канюки, "День"

Верховна Рада підтримала зміни до державного бюджету на 2022 рік, збільшивши видаткову частину на 287,1 млрд грн за рахунок додаткових зовнішніх запозичень.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм народного депутата з парламентської фракції «Голос» Ярослава Железняка, за відповідний документ №7413 в другому читанні проголосувало 299 народних депутатів.

Документом збільшуються видатки загального фонду державного бюджету на 287 092,7 млн грн за рахунок додаткових зовнішніх запозичень.

Зокрема, передбачається збільшити видатки на: національну безпеку та оборону - 247 769,9 млн грн, поповнення резервного фонду - 1 500 млн грн, надання допомоги за програмою «єПідтримка» - 5 824,5 млн грн, фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій та дефіциту коштів Пенсійного фонду – 20 063,1 млн грн.

Також кошти будуть спрямовані на щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг - 12 536,7 млн грн.

Реалізація законопроекту призведе до збільшення розміру дефіциту державного бюджету та граничної суми державного боргу на відповідну суму.

Очікується, що виконання закону дозволить збільшити видатки на потреби сектору безпеки та оборони для зупинення військової агресії росії проти України, а також вирішити невідкладні питання, спричинені військовими діями проти України.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 29 травня заявляв, що через російську агресію приблизно 35% української економіки сьогодні не працює. Відповідно, бюджет виконується на 50-70% від показників мирного часу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати