Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заповненість лікарняної мережі Львівської області становить 58,5%

31 жовтня, 13:20

Львівщина і надалі посідає третє місце в Україні за числом нових виявлених інфікованих Covid-19  за минулу добу (+514), поступаючись Києву (+781) та Харківській області (+622).

Варто зазначити, що статистичні дані не втішають. Якщо вчора ішлося про + 426 осіб по Львову та області, то сьогодні до цього числа додалося ще 88 хворих.

«Епідситуація на Львівщині погіршується, зростає кількість нових хворих, а також пацієнтів зі складним перебігом захворювання», – характеризують ситуацію у ЛОДА. І додають, що одним із пріоритетних завдань медицини області й надалі залишається забезпечення ліжкомісць, обладнаних точками доступу до кисню. «Є чітке розуміння, що всі пацієнти, яких доправляють у стаціонари з важкими пневмоніями та пневмоніями середньої тяжкості, є кисневозалежними, – говорить директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. – Ми це розуміли від початку карантину, відтак одразу працювали над тим, щоб максимально забезпечити ліжковий фонд киснем. Станом на кінець жовтня порівняно з початком пандемії кількість точок кисню зросла на 948 одиниць. Але ця цифра не є достатньою. Зараз освоюємо державну субвенцію, облаштовуючи додаткові ліжка киснем».

Субвенцію на кисень Львівська область отримала минулого тижня, і це – 50,9 млн грн., які, за словами Ореста Чемериса, вже спрямовані в медзаклади. «Це дозволить в максимально стислі терміни забезпечити ліжковий фонд точками доступу до кисню на рівні 80%», – обіцяє головний медик Львівщини.

Також Орест Чемерис повідомив, що заповненість лікарняної мережі області становить 58,5% Найбільш завантаженими є обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров’я, Лікарня швидкої допомоги та 8-ма міська клінічна лікарня. Щодо районів області, то найбільше ковідних пацієнтів у лікарнях міст Стрий та Стебник.

Щодо загальної статистики по Львову та області, то, за інформацією, що її надала заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, на 08.00 31 жовтня у Львові та на Львівщині підтверджено 29828 випадків інфікування коронавірусом, з них 861 – летальний. 11633 пацієнти на території області одужали.

За час карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулась 10481 особа, госпіталізовані – 2466, на амбулаторному лікуванні – 8015, виписані – 2283 пацієнти. Зараз у лікарні – 183 особи, у реанімації – 6, на апаратах ШВЛ – 3. У 8-й лікарні – 114 пацієнтів, у 1-й – 92, у Лікарні швидкої медичної допомоги –242. Статистика по 5-й лікарні Львова, яка кілька днів тому почала приймати пацієнтів з ковід, і надалі у звіті Галини Слічної відсутня.

Стосовно області, що згідно з інформацію ЛОДА, 139 осіб перебувають у реанімаційних відділеннях, 36 – на апаратах ШВЛ.

Своєю чергою, у Львівській міській раді повідомляють, що фінансово підтримують медиків, які працюють з ковідними хворими.  Ще 135 медпрацівників отримають матеріальну допомогу від міста по 10 тис грн та 65 медиків – по 20 тис. Відповідні рішення прийняв виконком Львова. Також у ЛМР розповідають, що загалом від початку пандемії мерія надала матеріальну допомогу 1229 медичним працівникам.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати