Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент України вручив ключі від нових квартир військовим Яворівського гарнізону

31 грудня, 11:24
Фото "Дню" надано ЛОДА

Учора Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області, перебуваючи у Яворівському гарнізоні, вручив ордери та ключі від квартир  військовослужбовцям та членам їхніх родин. Житимуть у новому будинку 59 сімей. Більшість новосельців, на жаль, – родини військових з бойових частин, які боронять Україну на східних теренах. У тім числі – вдови.  Звертаючись до присутніх, Глава держави наголосив: «Без подвигу ваших чоловіків ми би не захистили країни» і попросив вшанувати загиблих хвилиною мовчання.

Президент заявив, що влада робить все можливе, щоби відновити Збройні Сили, створити армію нового зразка: «Ми повинні мати сильне військо».  Також пообіцяв, що докладатиме всіх зусиль для вирішення гострого питання забезпечення житлом військових.

Президент ознайомився з житловими умовами новосельців. Військові отримали житло, зведене за європейськими стандартами. Дах вкрито металочерепицею, фасад утеплений з використанням сучасної енергозберігаючої технології. Встановлено сучасні енергозберігаючі вікна. Кожне помешкання має систему індивідуального опалення. Для контролю за витратами на опалення, водопостачання та електрику квартири обладнано лічильниками.

Будівлю зводили 6 років – у режимі постійного недофінансування. В період від 2009 до 2011 рр. грошей на будівництво не виділяли  зовсім. Попри важкий стан в економіці, держава знайшла-таки  необхідні кошти. Загалом на зведення будинку витрачено 17 мільйонів гривень.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати