Свобода, друже мій, священна, це одна з найбільших цінностей, яку ми повинні врятувати за будь-яку ціну.
Ернесто Сабато, аргентинський письменник, фізик і художник

У Вінниці біля головної ялинки міста з’явилися «смачні» ятки (фото)

Зимовий фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia FoodFest» розпочався сьогодні у Вінниці. Локації з кухнями різних народів світу розташували біля головної ялинки міста, що в центральному парку культури та відпочинку. За словами організаторів, до зимового частування долучилися майже тридцять рестораторів з різних міст України. Упродовж вихідних, 12 і 13 січня, вони частуватимуть відвідувачів італійським супом, медовими крильцями, бургерами, м’ясом та овочами. А щоб гостям було тепло, пригощатимуть  чаєм, кавовими напоями та глінтвейном у різних варіаціях.

«Фестивальна вуличної їжі, це не просто місце, куди можна прийти, щоб смачно поїсти, але й круто провести час. Територія поділена на кілька зон за інтересами, де кожен відвідувач знайде тепло і комфорт.  В одній, наприклад, працює вільне піаніно, тобто на цій акустичній фото-локації кожен може зіграти мелодію, яка йому до душі. Поруч розташована лаунж-зона, де можна послухати електронну музику або ж імпровізації від театру музики», – розповіла координаторка фестивалю Світлана Ярова.

Завтра, на другий день фестивалю, для відвідувачів влаштують майстер-клас від шефа Олега Ковальчуку. Це учасник і півфіналіст шостого сезону телевізійного шоу «Майстер-Шеф». Він приготує 10 літрів італійського супу та 15 кілограмів курячих крилець в медово-гірчичному соусі, якими почастує гостей фестивалю. Окрім цього, розкаже про спортивну їжу і її користь для людського організму.

Також завтра ввечері у Вінниці закриватимуть головну ялинку міста. На сцені виступатимуть рок-гурти, а завершиться програма традиційним яскравим фаєр-шоу.

 

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

«День» у Facebook, , Google+

Новини партнерів
comments powered by HyperComments