Skip to main content
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стали відомі лауреати Шевченківської премії 2020 року

27 February, 12:45
Фото з архіву "Дня"

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив лауреатів премії 2020 року

Про це повідомляє Суспільне.

В номінації "Література" - два переможці: Маріанна Кіяновська з книгою поезій “Бабин Яр. Голосами” і Тарас Прохасько зі збіркою есеїв “Так, але...”.

У номінації "Публіцистика, журналістика" лауреаткою стала воєнна кореспондентка Євгенія Подобна з книгою "Дівчата зрізають коси" - спогади 25 жінок, які брали участь в російсько-українській війні у складі Збройних сил України та добровольчих підрозділів у 2014-2018 роках.

У номінації "Візуальні мистецтва" переміг мистецький проєкт "Карусель" Олександра Глядєлова. Опера-реквієм "Йов" ("Iyov", створена в 2015 році) Влада Троїцького, Романа Григоріва та Іллі Разумейка -лауреатка в номінації “Театральне мистецтво”.

Голова комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка Юрій Макаров у коментарі Суспільному пояснив, що цього року не вручатимуть премію в номінації "Кіномистецтво", оскільки, на думку членів комітету, представлені номінанти -фільм "Какофонія Донбасу" Ігоря Мінаєва та документальний фільм "Будинок "Слово" Тараса Томенка - не відповідають за масштабом суті премії.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Subscribe to the latest news:

Газета "День"
read