Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Палестини в межах ініціативи Grain from Ukraine прямує перша поставка харчової допомоги для понад 100 000 сімей

18 липня, 14:21
Фото: Андрій Єрмак, Телеграм

До Палестини в межах ініціативи Grain from Ukraine прямує перша поставка харчової допомоги для понад ста тисяч сімей, які перебувають в епіцентрі конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС. Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

“Ініціатива GrainFromUA Президента Володимира Зеленського у співпраці з WFP відправила першу з трьох партій до Палестини, яка забезпечить харчову допомогу понад 100 000 сімей, які опинилися в епіцентрі конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС”, - зазначив Єрмак.

Через російське вторгнення 70 мільйонів людей у ​​всьому світі опинилися в продовольчій кризі, наголосив Єрмак і додав: “Ми надаємо життєво необхідну допомогу невинним мирним жителям, які страждають від нестачі продовольства та перебувають під загрозою голоду”.

“Продовольча безпека” – важливий пункт Формули миру Володимира Зеленського, зауважив керівник ОП.

Україна спільно з партнерами продовжує працювати над конкретними кроками для подолання продовольчої кризи. “Ініціатива Президента GrainFromUA має і надалі успішно, безперервно і безпечно реалізовуватися”, - підкреслив Єрмак.

Cудно з тисячею тонн пшеничного борошна для Палестини прибуло із Туреччини до Йорданії в межах Grain from Ukraine і вже доставлене в сектор Гази.

Ця партія стала першою поставкою до Палестини в межах зазначеної ініціативи. У найближчі місяці заплановано відправлення інших суден.

Загалом у межах ініціативи Україна планує доставити понад 7 тисяч тонн пшеничного борошна до Гази за підтримки донорів, зокрема Норвегії, Австрії, Естонії, Франції та Ісландії.

“Україна завжди була й надалі залишатиметься донором продовольчої безпеки для всього світу. За час існування програми Україна постачала продукти харчування першої необхідності для багатьох країн, зокрема для Судану, Ефіопії, Кенії та Ємену”, - наголосив керівник ОП.

Єрмак закликав країни долучатися до колективних зусиль для досягнення продовольчої безпеки - одного з важливих пунктів Формули миру.

Як повідомляв Укрінформ, з моменту започаткування гуманітарної програми Grain From Ukraine восени 2022 року Україна направила 221 тисячу тонн сільськогосподарської продукції до 10 країн Африки та Азії.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати