Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Головний соратник Трампа розкритикував Зеленського

29 вересня, 13:39

Сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, головний соратник Дональда Трампа на виборах, розкритикував президента України Володимира Зеленського. Це сталося через день після зустрічі Зеленського і Трампа.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на The New York Times.

Виступаючи в Ньютауні, штат Пенсільванія, Венс розпочав свою промову з критики Зеленського за те, що він разом з губернатором штату Джошем Шапіро, демократом, відвідав фабрику з виробництва боєприпасів у Скрентоні.

"Він приїхав, щоб проводити передвиборчу кампанію разом з керівництвом демократів цієї країни. Ми витратили на Україну 200 млрд доларів. Знаєте, чого б я хотів, щоб Зеленський приїхав до США? Скажіть спасибі людям Пенсільванії та всім іншим", – заявив Венс.

Як зазначає NYT, Зеленський під час свого візиту на завод подякував США за підтримку. Співробітникам заводу він сказав, що вони врятували мільйони українців. У своїх соцмережах президент зазначив, що "у таких місцях можна по-справжньому відчути, що демократичний світ може перемогти".

Варто додати, що Венс був противником допомоги Україні від США. У нещодавньому інтерв'ю The New Yorker Зеленський назвав Венса "занадто радикальним" через висловлювання республіканця про обмін територій на мирну угоду з Росією. Венс у відповідь розкритикував Зеленського.

Що цьому передувало

Нагадаємо, під час візиту до США Володимир Зеленський відвідав оборонний завод у Пенсильванії, де виробляють снаряди для ЗСУ. спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон розкритикував посла України у США Оксану Маркарову за організацію візиту.

Йому не сподобалося, що Зеленського супроводжували демократи. Джонсон вимагав від Зеленського звільнення Маркарової. Зеленський наголосив, що не обговорюватиме це питання у США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати