Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У МЗС прокоментували підтримку Швейцарією так званого "Китайсько-бразильського консенсусу"

29 вересня, 14:44

Міністерство закордонних справ України висловило розчарування з приводу інформації про підтримку Швейцарією так званого "китайсько-бразильського консенсусу з 6 пунктів". Українська сторона заявила, що не може зрозуміти логіку такого рішення, особливо враховуючи тісну співпрацю між Україною та Швейцарією в питаннях мирних ініціатив.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС України, цитує Рубрика.

Зазначається, що у червні цього року Україна разом зі Швейцарією організувала Перший Глобальний Саміт миру, у якому взяли участь представники ста країн і міжнародних організацій. Після саміту обидві країни працювали над збільшенням кількості підписантів підсумкового комюніке та підготовкою спільної мирної рамки для відновленнясправедливого і сталого миру в Україні.

Україна наголосила на двох принципах, на яких мають ґрунтуватися будь-які мирні ініціативи: 

  • "нічого про Україну без України"

  • обов'язкове дотримання Статуту ООН, що включає повагу до суверенітету та територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

Київ закликав уникати ініціатив, які не визнають факт збройної агресії росії проти України і не гарантують відновлення її територіальної цілісності. Україна вважає такі ініціативи неприйнятними, оскільки вони створюють лише ілюзію діалогу.

Українська сторона підкреслила, що Формула миру, запропонована Президентом Володимиром Зеленським, єєдиним шляхом до справедливого миру і не потребує створення додаткових платформ для обговорення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати