Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

150 млн грн - на гранты для издателей

Так ли все просто с помощью украинскому книжному делу?
09 июля, 20:32

Директор Українського інституту книги Олександра Коваль у дописі на своїй фейсбук-сторінці повідомила дві новини для видавців. По-перше: «обіцяних раніше 50 млн грн зі стабілізаційного фонду на поповнення бібліотечних фондів не буде». Натомість Кабмін затвердив для УІК 150 млн грн на виплату грантів інституційної підтримки видавцям. Олександра Коваль звернулася до колег з проханням поширювати інформацію, а в коментарі додала, що «критерії зараз напрацьовуємо і будемо вдячні спільноті за допомогу в підготовці».

Дискусія на тему, кого потрібно підтримувати грантами — тих, хто зазнав значних збитків, чи тих, хто планує витратити ці кошти на розвиток, розпочалася просто в коментарях до допису. Наприклад, позиція видавчині Анетти Антоненко така: «Мені здається, що треба орієнтуватись на сильних і стресостійких — саме вони тримають і формують ринок. А гранти видавати на розвиток — от як італійці і зробили: добавили кошти в програму оновлення фондів бібліотек, оголосили додаткові гранти для міжнародних видавництв на видання перекладів. Категорично проти критеріїв збитків. Хай видавці нададуть програми, що вони за ці гранти можуть зробити». А Олег Фешовець, директор видавництва «Астролябія», зазначив: «Парадоксальне почуття. Збільшення, принаймні, не зменшення закупівель для бібліотек і було б інституційною підтримкою, яка б діяла системно. А як реалізувати таку «інституційну підтримку»? Поки що навіть собі не уявляю».

Детальнішу інформацію щодо грантів обіцяють найближчим часом повідомити на сайті та фейсбук-сторінці Українського інституту книги.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать