Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про історію на аеродромі «Одеса-Шкільний»

30 жовтня, 17:32

Є речі, від прочитання яких волосся стає дибки. На четвертому році війни хтось дозволяє собі порушувати межі військових частин Збройних Сил України, а поліція, яка прибуває на місце події каже, що нічого не сталося.

Командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook у неділю, 29 жовтня, зробило заяву про те, що «невідомі особи, близько 40 чоловік в балаклавах здійснили спробу рейдерського захоплення частини території військового об’єкту, який є власністю Міністерства оброни України». Йдеться про військову частину А3571, що на Одещині. Нападники знесли частину огорожі, а також вивезли військове майно  в невідомому напрямку. Однак, незважаючи на статути ЗСУ, де військова охорона чи озброєний наряд зобов’язані були відкрити вогонь на ураження, керівництво частини (увага!) викликало наряд поліції і зробило пост у соцмережах. Одеська область, що межує з невизнаною Придністровською республікою, є буферною зоною, де лише завдяки національно свідомим громадянам не пройшла «русская весна». Ми всі чудово пам’ятаємо події 2 травня 2014 року. Відтак, чи не стане безхребетна реакція українських силовиків приводом для РФ знову спробувати хитнути ситуацію?

Наступне, що просто шокує, то це реакція перших осіб держави в цьому напрямку, а точніше її відсутність. Ані Президент Порошенко, ні міністр оборони Полторак з цього приводу не сказали жодного слова. Радник голови Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк вважає, «що резонанс, який спричинив доклад військовослужбовця, заступника командира частини, який, як вже відомо, знаходився в не зовсім тверезому стані, все-таки буде мати правові наслідки». На його думку, цей інформаційний «злив» був спланований з метою дискредитації вояків і полісменів, однак хто саме інспірував це, пан Роман не уточнив. Таким чином, за даними видання «Українська правда», через відсутність факту правопорушення кримінальну справу не відкрито.

Іншої думки народний депутат України Андрій Іллєнко, який бурхливо реагуючи на ситуацію, звинувачує в цій подій владу: «Це вже просто якийсь сюр. Владна верхівка займається лише самозбагаченням та боротьбою з політичними конкурентами, чим доводить ситуацію в країні до межі анархії та колапсу». Так це чи ні, з’ясовувати військовій службі правопорядку та національній поліції, але для суспільства важливо інше: що змінилося з 2014 року, якщо невідомі люди можуть штурмувати військові частини, поза зоною проведення воєнних дій, а наші захисники не можуть захистити себе та державне майно. Як вони поведуть себе, якщо це будуть не якісь «будівельники», а вишколені російські спецпризначенці, які спробують продовжити окупацію нашої держави?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати