Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Варто дякувати людям, які зробили значний внесок у розвиток нашої країни, ще за їхнього життя…»

05 січня, 13:02

Новорічна анкета «День»-2021

1. 2021-й рік на фоні історії (думка, деталь, штрих, фото).

2. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

3. «День» на фоні року (автори, статті, проєкти, які зацікавили вас найбільше). Яких би тем хотілося від наших журналістів у наступному році?

4. Що надавало вам сил цього року (події, люди, враження)?

5. Які нові сенси, уроки, цінності дав цей рік особисто вам?

6. У 2021-му "Дню" виповнилося 25 років. Чим він за цей час став для вас та України?


Вікторія ВЕСЕЛОВСЬКА, продюсер ТК ТАК TV, м. Миколаїв:

1. У 2021 році пішли з життя видатні особистості, які творили історію України та були учасниками світової історії. Це четвертий прем'єр-міністр України, перший керівник Служби безпеки України, видатний державний та політичний діяч, патріот України Марчук Євген Кирилович, який зробив неоцінений внесок у зміцнення української державності та до останнього дня свого життя брав активну участь у процесі становлення миру на Донбасі, в 2021 році не стало улюбленця публіки, відомого українського хореографа, народного артиста України Григорія Чапкіса, видатного художника Олександра Ройтбурда, пішли в засвіти видатний мовознавець, член-кореспондент НАН України, український націоналіст Орест Ткаченко, Микола Рябий – відомий письменник, автор першого в Україні роману про героїв Крут, Володимир Яворівський – знаменитий український письменник та громадсько-політичний діяч – Шевченківський лауреат та багато інших людей, які творили історію нашої країни, які були неоціненним скарбом нашої нації. Історію країни творять її громадяни і варто цінувати і дякувати людям, які зробили значний внесок у розвиток нашої країни ще за їхнього життя, а не тільки після смерті. 

2. Герої – українські військові та лікарі, кожен з яких знаходиться на своєму фронті і боронить Україну та українців

Антигерої – представники української влади та органів місцевого самоврядування, які захопилися політикою, політичними «розбірками» та популізмом і забули про те, що в умовах війни та економічної кризи головним завданням повинно стати збереження незалежної України та українців, збереження та посилення ролі України на міжнародній арені, розвиток економіки, а не отримання політичних бонусів та «втоплення» опонентів.

3. Для мене протягом багатьох років безумовним лідером матеріалів в газеті «День» є матеріали рубрики «Історія та «Я».

З 2014 року відродження справжньої історії України стало одним з головних інструментів в інформаційній війні з Росією. Незнання українцями своєї історії призвело не тільки до комплексу меншовартості та сприйняття себе «малоросами», але й дало Росії можливість розпочати війну в Україні в 2014 році. Тож що краще українці знатимуть свою історію – то менше буде шансів у Росії повернути Україну в коло свого впливу.

Історію України роблять люди, іноді незвичайні звичайні люди. Тож, хотілося б побачити історії не тільки відомих людей, але й тих, про кого зазвичай ніхто не знає, але чий внесок в розвиток України є неоціненим.   

4. Слова з вірша видатної української письменниці, поетеси Ліни Костенко: «І все на світі треба пережити, і кожен фініш – це, по суті, старт, І наперед не треба ворожити, І за минулим плакати не варт».

5. «Потрібно вміти закривати нудну книгу, йти з нецікавого кіно і розлучатися з людьми, які тебе зовсім не цінують» (©.) Українців протягом багатьох років вчили терпіти, чекати та жертвувати собою. Але це шлях в нікуди, оскільки він не дає можливості розвиватися людині як особистості та професіоналу. Тож, як на мене, головне – знайти те місце, в якому ти будеш приносити користь громаді, одночасно розвиваючись як професіонал і будучи щасливим як людина.

6. І для мене, і мені здається, для України, газета «День» стала енциклопедією зі справжньої історії України та дороговказом щодо виходу України з історичної та культурної тіні, в якій Україна та українці були протягом багатьох десятиліть, дороговказом розвитку України як незалежної демократичної держави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати