Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

20 відкриттів!

Чудові результати наукової експедиції в Болівійських Андах
17 грудня, 10:14

Наукова експедиція, що працювала високо в Болівійських Андах, виявила 20 нових для науки видів, включаючи «жабу-ліліпута» плюс чотири знову відкритих види, як-от «дияволоока жаба», яку раніше вважали вимерлою, повідомляє Рейтер з посиланням на Conservation International.

Експедицією керували екологічна група та уряд фактичної столиці Ла-Пас. До неї увійшли 17 вчених, які відправились до Чаві-Гранде, місцевості, що належить корінній громаді Уайліпая поблизу Ла-Паса.

«Чудове повторне відкриття видів, які колись вважалися вимерлими, особливо настільки недалеко від міста Ла-Пас, ілюструє, як стійкий розвиток, що охоплює збереження природи, може забезпечити довготерміновий захист біорізноманіття», — ідеться у заяві Міжнародної організації з охорони природи.

Жаба-ліліпут завдовжки лише приблизно 10 міліметрів, що робить її однією з найменших земноводних у світі. Також було виявлено чотири нові види метеликів, у тому числі два види «метеликів із металевими знаками», які харчуються квітковим нектаром на відкритих ділянках та лісових галявинах. «Дияволоока жаба, якої раніше було відомо лише поодинокі особини, що їх спостерігали більше 20 років тому, виявилася відносно розповсюдженою у вологому гірському лісі», — заявила група. Попередні експедиції, які намагалися знайти цю чорну жабу з червоними очима, повертались з порожніми руками.

Також наново було виявлено «Alzatea verticillata», невелике квітуче дерево, яке раніше було відомо лише з одного запису в Болівії і було знайдено в цій експедиції через 127 років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати