Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

50 слідів віком... 170 мільйонів років

Шотландські палеонтологи виявили на острові Скай відбитки динозаврів
20 березня, 10:27
ФОТО РЕЙТЕР

Палеонтологи з Единбурзького університету (Шотландія) на острові Скай виявили сліди динозаврів, які існували тут 170 мільйонів років тому. Про результати досліджень вчених коротко повідомляє Eurek Alert, передає apostrophe.ua.

Відкриття зробили палеонтологи Пейдж де Поло і Стівен Брусатт (на фото), вивчаючи скам’янілі прибережні мілини цього острова, який відомий великою кількістю знайдених тут викопних ящерів і відрізняється великою різноманітністю екосистеми Юрського періоду, до якого належать знахідки. Відбитки ніг динозаврів були приховані під водою і пісками, але недавно оголилися після потужних штормів, що обрушилися на узбережжя.

На двох викопних ділянках палеонтологи виявили орієнтовно 50    слідів динозаврів, вік яких приблизно 170 мільйонів років. Один із цих ланцюжків, швидше за все, залишив стегозавр — травоїдний ящір, якого відрізняють кістяні пластини на спині і шиї. Раніше його слідів на цьому острові не знаходили. Також палеонтологи ідентифікували трипалі сліди ранніх хижих тероподів — особин різного розміру, які переміщувалися на двох ногах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати