Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Братиславі» – нове життя

Київська Оболонь може стати одним із центрів IT-індустрії України
16 червня, 11:24

Комунальний кінотеатр «Братислава» в Оболонському районі Києва планується перетворити на сучасний центр розвитку IT-підприємництва із збереженням його соціально-культурних функцій для забезпечення потреб місцевої громади.

Про це повідомила лідер громадської кампанії «Врятувати Братиславу», депутат Київради Ганна Свириденко, активістка Благодійного фонду сприяння ініціативам газети «День». ГО «Київ IT Кластер» має намір створити на частині площ кінотеатру «Братислава» центр розвитку IT-підприємництва. Ця структура бере на себе зобов’язання привести «Братиславу» в належний стан з використанням сучасних інновацій, а саме: проведення капремонту, ремонт опалення, вентиляції, водопостачання та каналізації, заміна та ремонт електрообладнання, профілактика протипожежної системи тощо. Відповідно до інформації на сайті організації, в рамках реалізації цього проекту передбачається створення місць для розробки стартапів, креативного простору, конференц-залу, навчальної аудиторії, лабораторій, демозони та зони відпочинку.

У той же час місцева громада отримає понад 600 відремонтованих кв.м на забезпечення своїх соціально-культурних потреб. Це цілий кінозал та ще декілька приміщень. Таким чином, кінопокази та культурно-навчальні заходи зможуть відбуватися у достатньому обсязі.

«Зараз іде розробка досить цікавого та перспективного проекту у форматі державно-приватного партнерства, який має шанс перетворити наш Оболонський район на українську Силіконову долину, — розповідає Ганна Свириденко. — Тим паче, що завдяки його реалізації громада без витрат із міського бюджету отримає відремонтовані, сучасні приміщення для проведення кінопоказів та інших заходів, а загрозу знищення «Братислави» та будівництва на її місці чергового ТРЦ чи «висотки» буде відвернено. Нині триває робота над документом, який дозволить задовольнити інтереси й забезпечити права всіх сторін. І у цьому питанні я як депутат, обраний від Оболоні, виступаю на боці громади. Тому наполягатиму на публічному громадському та експертному обговоренні цього проекту».

Газета «День» в попередніх матеріалах вже висвітлювала ситуацію з «Братиславою», оскільки ця тема торкається й багатьох інших кінотеатрів по всій Україні, частину з яких уже знищено, а над частиною досі існує небезпека.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати