Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бутік Вікторії Гресь — ще один пункт на карті «модного» Києва

11 липня, 00:00
На мій погляд, об’ївшись снікерсами (які не йдуть у жодне порівняння із «Світочем»), обпившись кока-колою (і благополучно повернувшись до ситра), ми зрозуміли: аж ніяк не всі імпортні товари явно кращі за наші, вітчизняні. А коли йдеться про такий тонкий й безпосередньо пов’язаний з вітчизняною ментальністю предмет, як мода, то, безперечно, ясно: авторські речі українських дизайнерів незрівнянно цікавіші, таємничіші за «другу лінію pret-a-porter», нехай і з бирками всесвітньо відомих фірм. 

Що ж, зміни у ставленні «до імпорту» можна простежити наяву: Київ поступово перестає нагадувати столицю якоїсь колоніальної держави, центральна частина якої, як правило, заповнена магазинами і рекламою винятково іноземних фірм. І одним з піонерів цього руху (достеменно відомо, що це лише початок) стало відкриття в центрі міста, неподалік від Молодого театру невеликого бутіка Вікторії Гресь — авторського бутика українського дизайнера, де над дверима красується його логотип.

Стиль, у якому працює Вікторія, напевно, запам’ятався тим, хто дивився телеверсії показів «Сезонів моди» або читав про них у пресі. М’яка жіночність, вишуканість і елегантність її моделей підкорили і досвідчених фахівців, і наївних профанів.

Аура цієї тонкої краси відчувалася не тільки у вишуканих речах, представлених у невеликому затишному залі, а й у всій атмосфері невеликого бутіка. Відчуття якоїсь камерної клубності Вікторія вирішила підсилити, зробивши в першій кімнаті невелике кафе, відвідувачі якого, «вивчивши» колекцію старовинних речей, що лежать, як у музейній вітрині, під склом стійки бару, зможуть випити філіжаночку кави за столиками, що зроблені з чавунних основ старовинних швейних машинок. Затишок невеликого залу магазину і зручність маленького бару гідно змогли оцінити численні гості маленької вишуканої презентації, серед яких були й відомі дизайнери, які, попри власний «творчий напрям», прийшли привітати свою колегу з початком — достоту вдалим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати