Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Чия вода смачніша?»

31 жовтня, 00:00

Здивував своєю блискавичністю тележурналіст Дмитро Кисельов, відродивши з попелу старий девіз «Вранці в газеті — ввечері в куплеті».

Не встигнула вгамуватися українсько-російська громадськість навколо острова в Керченській протоці, як він написав сценарій мюзиклу для театру «Сузір’я» з назвою «Тузла». Короткий зміст сценарiю такий: «Молодий російський парубок-екскаваторник риє землю, щоб косою наблизитися до прекрасної остров’янки. Прекрасна остров’янка бачить його в бінокль, подарований їй закоханим у неї командиром української прикордонної застави. Залишивши роботи на мілководді, в проміннях вранішнього сонця русич із піснею відправляється вбрід. Прекрасна остров’янка бачить у прибульці Христа, який іде хвилями, виконує арію романтичного чекання. До вечора прекрасна остров’янка здійснює алегоричне вбивство чужака. Патріотична арія остров’янки зі словами «Ти зміг узяти мене, але не Тузлу». На схилах Дніпра оживає Батьківщина-мати».

Після цього дивного мюзиклу захотілося написати сценарій телесеріалу на ту ж тему з назвою «Чия вода смачніша?»

Батько в російського Семена працював керівником ФРУ (Федеративне розвідувальне управління) і з дитинства сам Семен був юним фереушником. Виростав справжнім загартованим шпигуном!

Батько Семена довідався, що в Керченській протоці з боку України дуже смачна вода. Якраз там, де жила Галя, яка регулярно носить воду на коромислі, яке гнеться.

Дав він завдання Семенові одружитися з Галею. І за укладеним шлюбним контрактом більше корисної води собі доставляти.

Якось побачив Семен Галю — з різнокольоровими стрічками у вінку, красиву, струнку. І дійсно закохався. Але дуже вже ж на протилежному березі вона неприступно виглядала, руки в боки і подібне. І подумав Семен, що певніше до неї можна буде добратися суходолом.

Сів він тоді за екскаватор, став насипати греблю. І чим ближче він насипав, тим видніше було чудове Галине обличчя і тим сильніше він закохувався в дівчину. Хоч татусь його лише про воду й думав, а зовсім не про дівчину.

Галя злякалася шуму екскаватора. Коли ж Семен спробував освідчитися їй — вона розцінила це як брудне домагання. Дуже вже ж відстань велика — сто метрів. Слова на такій дистанції важко було розібрати. Галя зрештою оцінила ці крики як образи й покликала на допомогу свого батька.

Головне, що не сподобалося вже її батькові: чим більше насиплеш російського суходолу, тим української води менше. А вода, повторюємо, навколо острова Тузли цінна: щоб лишень проплисти нею, різні кораблі гроші платять...

І ось розсердилися татусі з обох боків. Закоханого Семена відсторонили, скасувавши ФРУ-шне завдання — він став некерованим. Та й дівчину віддалили — від гріха чимдалі.

І зустрілися в обумовленому місці батьки Галі та Семена. У батька Семена було прізвище Капулетін, а в Галиного тата — Монтеченко. І сіли вони за мирні переговори. Але не домовилися щодо своїх дітей.

Капулетін наказав своїй родині з греблі піраміду зробити. Як у Хеопса. Залякати жителiв степів масштабами!

Але ті не злякалися й стали підкоп зі свого боку під неї рити. І чим вищою ставала російська піраміда, тим глибше заривався український тунель.

Але вода потроху підмивала піраміду й злегка заливала тунель, намагаючись таким чином викликати стародавній Дух Здорового Глузду. Але він наразі не викликався.

Люди Капулетіна українську воду отруїли бензином, а монтеченкiвські у відповідь російську — самогонкою. Почала риба дохнути.

Семен почав татуся благати подумати про нього — свого сина, пом’якшити вдачу. Але той заліз усередину піраміди й нікого не слухав.

А тим часом Галю стали сватати за європейських баронів, що Семена приводило у відчай.

Але від смороду, який несла отруєна вода, раптом прокинувся Дух Здорового Глузду. І став зв’язуватися дротяним телефоном з Капулетіним. Та ФРУ-шники, за старою шпигунською звичкою, зв’язок цей перервали.

Семен у відчаї вирвався з-під їхньої опіки й ціною неймовірних зусиль — зубами — з’єднав дроти.

— Алло! На зв’язку Дух Здорового Глузду....

На цьому, тобто на найцікавішому місці, серія припиняється.

Чи варто продовжувати серіал, покаже глядацьке опитування та подальші події.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати