Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дати песикам нову якість життя

Притулок у Таїланді — у скруті через зменшення пожертв
09 лютого, 09:06

27 собак, переважно жертви нещасних випадків, живуть у притулку в провінції Таїланду Чонбурі, що на південний схід від Бангкока. Притулок, яким керує фонд «Людина, яка рятує собак», створив швед, який переїхав до Чонбурі в 2002 році і був настільки розчарований поганим станом бездомних тварин, що почав доглядати за ними після роботи, ідеться в матеріалі агентства Reuters. Але майбутнє закладу зараз під питанням, бо пандемія коронавірусу призвела до зниження пожертв на 40% та зменшення кількості іноземних відвідувачів. «Пожертви дуже важливі,  і так само важливі волонтери та відвідувачі, тому що вони приходять і поширюють наш месидж», — сказав агентству офіційний представник притулку, координатор спонсорської допомоги у притулку Крістофер Чідічімо. Щоденно притулок витрачає понад 1300 доларів на догляд за понад 600 собаками та годує ще 350, що мешкають на вулицях. А 27 тваринам з інвалідністю тут допомагають жити повним життям — з допомогою спеціальним засобів надаючи їх можливість для руху без обмежень. На жаль, брак коштів змусив притулок припинити щомісячну кампанію зі стерилізації безпритульних тварин.

У Таїланді у 2017 році нараховувалося понад 800 000 бродячих котів і собак, їх кількість може досягти 2 мільйонів до 2027 року і 5 мільйонів через 20 років, якщо не буде вжито заходів для контролю чисельності, зазначають компетентні органи.

На фото: Собаки з інвалідністю, що пересуваються на мобільних пристроях, під час щоденної прогулянки у Чонбурі, Таїланд.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати