Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гондолами – по Бугу

У Вінниці планують розпочати сертифіковане виробництво традиційних венеційських човнів
21 червня, 11:40
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Торік у місті над Бугом з’явився романтичний вид транспорту — італійська гондола. Таку атракцію своїм відвідувачам запропонував власник одного пабу Віталій ГУМЕНЮК, який орендує на набережній баржу. Романтичний човен свого часу змайстрував його дідусь, щоби освідчитися своїй майбутній дружині. Через багато років Віталій вирішив подарувати гондолі друге життя, відреставрував її, осучаснив і спустив на воду для зацікавлення клієнтів. Тепер, зважаючи на популярність прогулянок на гондолі, власник планує виготовити кілька подібних гондол, які матимуть сертифікат ЄС. Віталій Гуменюк уже зареєструвався в міжнародній базі виробників кораблів. Розповідає, що масового виробництва не планує, але кілька гондол задля розвитку туризму у Вінниці таки зробить.

«Наразі завершуємо виготовляти документи, чекаємо на сертифікати якості ЄС для того, щоб розпочати виробництво вінницьких гондол. Плануємо виготовити їх стільки, скільки буде потрібно, зважаючи на туристичний потік міста, і на цьому зупинитися. Адже наша головна мета, щоб Вінниця мала монопольну можливість надавати унікальну послугу гондольєра для своїх гостей і могла забрендуватися як столиця романтики», — каже Віталій.

За його задумом, вінницька гондола дещо відрізнятиметься від венеційської, зокрема своєю структурою. Гребінь італійського човна має сім щаблів, що означає сім районів міста Венеції, перо попереду — великий острів. Вінницька гондола міститиме три щаблі — три райони міста, найбільший із них на чолі човна символізуватиме зелений острів Кемпа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати