Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iз фронту – на роботу

Ветеранам запропонують нові механізми працевлаштування
27 вересня, 11:40

Профорієнтація за кілька місяців до закінчення служби, спеціальний кар’єрний радник, допомога за принципом «рівний рівному» — ці та інші моделі для полегшення працевлаштування ветеранів ООС в Україні сьогодні створює Державна служба зайнятості спільно з громадськими організаціями.

«Працевлаштування — це одна із найважливіших проблем для ветеранів. Ми за комплексний підхід, бо коли у людини немає роботи, то психологічна реабілітація не дасть результату, — вважає заступник міністра у справах ветеранів Олександр ТЕРЕЩЕНКО. — Я виступав би не за збільшення пенсії, а за можливість самому на себе заробляти. Бо всі випадки алкоголізації, наркотизації, неприкаяності ветеранів — від відсутності улюбленої справи. Ветерани після служби не хочуть повертатися до колишньої роботи. Тому має бути багато пропозицій... Одним із пріоритетних  напрямків нашої діяльності зараз є створення єдиного електронного реєстру, де кожен ветеран у своєму кабінеті бачитиме доступні послуги, зокрема у працевлаштуванні». Реєстр має запрацювати в першій половині наступного року.

У свою чергу, фахівці ВГО «Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО» наголосили, що у світі військових (зокрема тих, хто скоро іде на пенсію)  готують до мирного життя за кілька місяців до звільнення зі служби.

«Сьогодні ми розвиваємо електронний ресурс, де кожен зможе пройти профорієнтаційне тестування, і вже потім ми можемо виїжджати до військових частин і консультувати за результатами. Таким чином тестування відбуватиметься в комфортних умовах, — сказала голова Державного центру зайнятості України Ольга МАКОГОН. — Пілотним регіоном буде Житомирська область, адже там знаходиться дуже багато військових частин і проживають чимало ветеранів АТО/ ООС». Ще одна ідея — залучати до роботи в центрах зайнятості ветеранів: допомога від того, хто на собі відчув схожі проблеми, значно полегшує комунікацію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати