Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КОРОТКО

10 березня, 00:00
Колишній іноземний в`язень - українській Феміді Невідомо, скільки тривав би ремонт приміщення обласного суду в Херсоні, переданого новим власникам у вкрай занедбаному стані, якби не допомога власника фірми "Граф Монте Крісто комерс", громадянина Болгарії Георгієва Гергі Радева. Два роки тому правоохоронні органи заарештували багатого бізнесмена, інкримінувавши йому порушення валютного законодавства, повідомляє кореспондент "Дня" Василь ПІДДУБНЯК. За вироком обласного суду Радева на чотири роки позбавили волі. Та вже через півроку він потрапив під амністію й вийшов на волю. За логікою, Радев мав би покинути межі України й розпочати бізнес у будь-якій іншій державі. Однак він вчинив у суто християнському дусі. І, вийшовши на волю, вирішив подарувати облсудові $100 тисяч "на ремонт приміщення та інші потреби". Гроші відразу ж були запущені в роботу. На них придбано три квартири для служителів Феміди, будматеріали, саме ж приміщення суду набуває вигляду справжнього храму правосуддя. Читач хотів би знати...

Пан Олег Святославов, пенсіонер, кандидат економічних наук, поцікавився в редакції, чому при законодавчо закріпленій таємниці банківського вкладу від вкладника тепер у всіх банках України почали вимагати довідку з державної податкової адміністрації з ідентифікаційним кодом. Адже код містить повну інформацію про його власника.

На прохання кореспондента "Дня" Інни ДОЛЖЕНКОВОЇ запитання читача коментує інспектор Мінського відділення Ощадного банку України Тетяна Радченко:

- Довідку з ідентифікаційним кодом банки вимагають на підставі інструкції №3 Національного банку. Нічого протизаконного в цьому немає, тим паче, така практика поширена в усьому світі. Таємниці вкладу вона не порушує, адже в українському законодавстві є перелік організацій, яким банк зобов`язаний надавати інформацію на їхню вимогу. У число таких входить і податкова інспекція.

Бери сто гривень - і віддавай гектар У колективному сільгосппідприємстві "Росія", що під Матівкою на Полтавщині, після розпаювання землі кожному працюючому і пенсіонерові дісталася семигектарна ділянка. Як розпорядитися нею, як доглянути? Особливо це непокоїть пенсіонерів. На виручку прийшов фермер Олександр Паржин, який очолює тепер приватну агрофірму "Степ". Беручи землю в оренду, він гарантує щорічно виплачувати сто гривень за кожен гектар або видавати на цю суму зерно та іншу продукцію, повідомляє журналіст Петро ЖАБОТИНСЬКИЙ. Будуть лікуватися й військові, й цивільні 3 березня в Головному військовому клінічному госпіталі Міністерства оборони України відкрилася поліклініка, в якій щойно проведено реконструкцію та структурне удосконалення. Оновлена поліклініка оснащена найсучаснішим медичним обладнанням. Вона зможе ефективно обслуговувати 2500 пацієнтів щодня. До того ж у госпіталі вперше на Україні було відкрито гематологічне відділення, що дозволить виконувати найскладніші діагностичні дослідження та лікувальні заходи. Поліклініка та гематологічне відділення, окрім обслуговування військових, надаватимуть необхідну медичну допомогу й цивільним особам, повідомляє Столична інформаційна агенція.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати