Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

29 березня, 00:00

На Співочому полі з’явиться море тюльпанів

У квітні на Співочому полі відбудеться виставка ранньовесняних квітів. Виставка триватиме впродовж п’яти тижнів, повідомляє прес-служба КМДА. «Парадом весняних кольорів кияни та гості столиці зможуть насолоджуватися впродовж п’яти тижнів у період, коли на території Печерського ландшафтного парку зацвітуть 200 тисяч тюльпанів, гіацинтів, ірисів, нарцисів та крокусів», — ідеться в повідомленні. Зацікавлені відвідувачі зможуть ознайомитися з величезною різноманітністю простих та рідкісних квітів, а також придбати необхідний садовий інвентар, паркові скульптурні композиції, держаки та дорослі рослини з розплідників. Гостям квіткової виставки провідні фахівці з ландшафтного дизайну запропонують всілякі тематичні квіткові сади з безліччю ідей з оформлення власного саду. А на виставці-ярмарку можна буде придбати експозиції для саду та городу.

Люди, в яких є сенс у житті, живуть довше

Низка новітніх досліджень показала, що люди, які прагнуть жити зі смислом, частіше зберігають гостроту розуму в старості, здоровіші психічно й навіть живуть довше, ніж ті, чия мета — тільки відчуття щастя. «Деякі дослідники вважають: щастя в його звичному розумінні — відчуття задоволення або позитивні емоції — не таке важливе для фізичного здоров’я, ніж внутрішня задоволеність від цілеспрямованої діяльності — так званий евдемонічний добробут», — пише видання The Wall Street Journal, цитує яке InoPressa. «Власне, в деяких випадках надмірна зацикленість на досягненні щастя в реальності знижує задоволеність життям», — зазначає видання.

«Виховання дітей, волонтерська робота або навчання в медичному інституті, можливо, не надто приємні в повсякденному житті. Але ці заняття створюють відчуття, що життя проходить не даремно, що ти віддаєш справі всі свої сили, особливо в довготривалій перспективі», — пояснює газета.

Згідно зі статистикою 2010 року, за період із 1938 по 2007 рік серед американських студентів почастішали симптоми депресії, параної і психопатології. Автори дослідження — фахівці з Університету Сан-Дієго, визнали однією з можливих причин те, що в США дедалі більше визнають головною метою життя матеріальні блага й соціальний статус — тобто гедоністичне щастя. Девід Беннет із Медичного центру університету Раша (Чикаго) і його колеги, вивчивши 950 осіб, яким у середньому було по 80 років, продемонстрували, що евдемонічний добробут захищає від хвороби Альцгеймера. «Ті, хто вважав своє життя більш осмисленим, теж рідше зазнавали труднощів при самообслуговуванні в побуті й пересуванні. А смертність за п’ятирічний період була серед них набагато нижчою — приблизно на 57%, — ніж у тих, хто не мав особливих цілей у житті», — пише газета.

Iнститут лідерства Католицького університету опікується дітьми-сиротами

Інститут лідерства та управління Українського католицького університету розпочинає інтерактивну програму для старшокласників шкіл-інтернатів — Академію лідерства «Обери своє майбутнє». З дітьми розмовлятимуть про самопізнання, лідерство, роботу в команді, ефективне спілкування, конфлікт, публічний виступ та планування часу. Програма триватиме з березня по червень 2011 року, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу УКУ.

Програма має на меті розвинути у дітей, що навчаються у школах-інтернатах, лідерські навички ефективного спілкування, праці у колективі, планування часу і публічного представлення себе. «Дітям, котрі навчаються у школах-інтернатах, розкажуть, як розвивати свої таланти, як позбуватися комплексів за допомогою тренінгового курсу «Основи лідерства». А соціальна майстерня «Обери своє майбутнє» допоможе дітям із професійною орієнтацією, — зазначила керівник проектів Інституту лідерства та управління УКУ Марта Грещук. «Сподіваємося, програма «Обери своє майбутнє!» допоможе дітям розвинути власний потенціал та особисті навики, зважаючи на комплексний підхід та тривалий супровід дітей, що навчаються у школах-інтернатах Львівської області. Такі діти невдовзі зможуть стати здоровим майбутнім українського суспільства», — додала координатор проекту Олена Карнаух. Учасниками проекту є Стрілківська, Самбірська, Рава-Руська школи-інтернати, дитячий будинок «Вишенька» у Жовтанцях, та школа-інтернат у Великому Любені. Найактивніші випускники зможуть стати асистентами тренерів у реалізації першого рівня програми тренінгового курсу для своїх товаришів.

У Полтаві готують службових собак для Євро-2012

Працівники Полтавського кінологічного центру активно готують службових собак, які допомагатимуть правоохоронцям у роботі під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє УНІАН. Згідно з даними відділу зв’язків з громадськістю Управління МВС України в Полтавській області, підготовка службових собак здійснюється для розшуку людей по слідах, для патрульно-розшукової, конвойної, караульної служб, пошуку в завалах людей і трупів, вибухівки, вибухових пристроїв, вогнепальної зброї, наркотиків, наркотичної сировини й прекурсорів. Правоохоронні органи області використовують понад 100 службових собак, які пройшли підготовку в кінологічному центрі при УМВС. Начальник кінологічного центру Андрій Смолинський повідомив, що фахівці центру вже понад рік тому розпочали активну підготовку службових собак для охорони громадського порядку під час Євро-2012. «Для належної підготовки тварин до чемпіонату кінологічний підрозділ був забезпечений молодняком, — зазначив він. — При проведенні тренувань особлива увага приділяється вправам, спрямованим на те, щоб привити службовим собакам навики пошуку й виявлення наркотичних і вибухонебезпечних речовин.» Також кінологи проводять підготовку так званих собак-антитерористів. Такі собаки повинні вміти працювати в умовах дії сторонніх подразників (світло, звук, димова завіса, слизька поверхня, водна перешкода, підйом на висоту тощо).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати