Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

23 лютого, 00:00

Підприємці Львова подарували багатодітним родинам понад п’ятсот книжок

У місті Лева триває соціальна кампанія «Добрі справи», в рамках якої міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до 18-ти видавництв та книгарень із проханням долучитися до акції з нагоди Міжнародного дня рідної мови. На заклик мера відгукнулися ТзОВ «Книжкові джерела», «Літера», «Сучасник», видавництва «Афіша», «Кальварія», «Тріада-Плюс», «Знання» й подарували багатодітним сім’ям понад 500 різноманітних книжок — від казок до навчальної літератури. «Підприємці самі вибирають сім’ю, якій допомогти. І це правильно. Такий спосіб співпраці добрий як для влади, бо в місті започатковуються якісні процеси, так і для самих підприємців, оскільки вони, окрім прибутку, починають думати і про соціальну складову», — вважає директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк. «Торік львівські видавництва та книгарні також підтримали нашу акцію та подарували 79-ти сім’ям українські видання. Цьогоріч видавництва та книгарні ще активніші», — похвалилася координатор «Добрих справ» Ольга Каспришин. Нагадаємо, що соціальна кампанія «Добрі справи» триває з грудня 2009 року. За цей час адресну допомогу 226-ти родинам загалом надали 64 підприємці, повідомляє Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Жмеринка пропонує «Укрзалізниці» супервагони

Із проведенням в Україні Євро-2012 особливо гостро постає питання недостатньої кількості сучасних пасажирських вагонів на «Укрзалізниці». Придбання ж одного нового вагона коштує дев’ять мільйонів гривень. Утім, умільці заснованого ще 1870 року ТОВ «Підприємство «Експрес» на чолі з директором В. Т. Чорним пропонують сучасні вагони за чотири мільйони. Тут навіть тридцятирічного віку вагони східнонімецького виробництва перетворюються на темно-синього кольору красені з широкими склопластиковими, з подвійними ролетами, вікнами; цифровою, що світиться вночі, індикацією номера; оцинкованим кузовом, підлогою тамбурів із рифленого некорозійного металу. Опріч того, виріб подолян, що не має аналогів в Україні, обладнано системою пожежної сигналізації та пожежогасіння, сходинки його мають відкидні підніжки, екологічно чистими є вакуумні туалети з подвійними покажчиками їхньої зайнятості, що дублюються в кожному купе. У вагоні встановлено систему візуального інформування пасажирів за допомогою електронного «біжучого рядка», світлодіодні ліхтарі, модернізовано систему вентиляції. У кожному купе є пульт для виклику провідника, розетку для вмикання комп’ютера тощо. Не менш «нафаршированим» є й купе провідника, де устатковано мікрохвильову піч та холодильник, переговірний пристрій для спілкування з пасажирами, пересування котрих можна бачити за допомогою чотирьох змонтованих у коридорі вагона камер відеоспостереження. Ось такі надсучасні супервагони продукують у Жмеринці, повідомляє Федір БЕЖНАР із Вінниці.

У Бережанському районі охоронятимуть червонокнижні рослини

Два ботанічні заказники загальнодержавного значення «Жолоби» і «Долини» створять у Бережанському районі, що на Тернопільщині. Про це вже погоджено з Міністерством екології та природних ресурсів України й Державним управлінням навколишнього природного середовища в Тернопільській області підготовлені первинні документи. «Жолоби» розташовуватимуться на шістдесятьох гектарах за межами Лапшинської сільської ради. Там охоронятимуть такі червонокнижні рослини, як горицвіт весняний, зозулинець шоломоносний, любка дволиста. Ботанічний заказник «Долини» охоплюватиме площу п’ятдесят гектарів за населеними пунктами Кур’янівської та Рогачинської сільських рад. На цій території зростають зіновать біла, горицвіт весняний, лілея лісова, любка дволиста. Загалом нині на Тернопільщині вже є 573 заповідні угіддя загальною площею понад 122 тисячі гектарів, повідомляє Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати