Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

19 лютого, 00:00

Працівників жеків навчать етикету

У Вінниці психологи навчають працівників житлово-експлуатаційних контор етикету спілкування з клієнтами, повідомляє Управління у справах ЗМІ та зв’язках iз громадськістю Вінницької мерії. Як зазначається в повідомленні, навчання проходить у рамках програми «Муніципальний університет». Близько 300 працівників жеків прослухають три лекції психологів на тему етикету спілкування, а потім візьмуть участь у тренінгах з найпоширеніших проблемних ситуацій у спілкуванні з мешканцями міста. Проведення таких навчань ініціював торік мер Вінниці Володимир Гройсман через численні скарги городян на некоректну поведінку персоналу жеків.

Студенти-медики з України вчаться у нобелівських лауреатів

У Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) відбулася перша міжнародна конференція «Дизайн і виробництво ліків», передає УНІАН. На конференцію були запрошені українські студенти з національного медичного університету ім. Богомольця. У них була можливість поспілкуватися з міністром вищої освіти і науки ОАЕ шейхом Нахайан Мабарак аль Нахайаном. Він зазначив, що Україна відома своїми науково-дослідними інститутами, а українські вчені працюють в багатьох країнах світу. Тому співпраця України і ОАЕ може бути цікавою і корисною, сказав міністр вищої освіти і науки ОАЕ. На конференції були представлені доповіді 500 провідних вчених із багатьох країн світу, зокрема 12 нобелівських лауреатів у галузі медицини, фізики і хімії, повідомив В. НОВИЦЬКИЙ.

Забудовники зрубали рідкісні дерева

У Великій Ялті через зловживання чиновників знищено 52 дерева, занесених до Червоної книги, повідомляє «Кореспондент». Сімферопольська природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем членами комісії з інвентаризації зелених насаджень при Массандрівській селищній раді (Велика Ялта, Крим) і посадової фальсифікації, що призвело до знищення 52 дерев, занесених у Червону книгу. Як повідомили у прес- службі прокуратури Криму, чиновники Массандрівської селищної ради під час інвентаризації зелених насаджень на користь комерсантів скоротили у документах кількість дерев, що ростуть на ділянці, вдесятеро. «Понад 500 дерев вони записали як 52», — йдеться у повідомленні прокуратури. Внаслідок незаконних дій чиновників зелені насадження були віддані забудовникам, які не прийняли їх на відповідальне зберігання, 118 дерев було зрубано, зокрема, знищено 52 дерева, занесені в Червону книгу. «Серед них — ендеміки, вік яких обчислюється сторіччями», — зазначили у прокуратурі. Прес-служба відомства зазначає: якби інвентаризація була проведена сумлінно, земельні ділянки взагалі б не підлягали забудові.

Для прикордонників збирають бібліотеку

Координаційна рада Фонду соціально-економічного розвитку Ізмаїла «Громада», створеного міською радою, вирішила виділити 3 тисячі гривень на закупівлю книг для бібліотеки прикордонної застави на чорноморському острові Зміїний, повідомляє Укрінформ. Також вирішили запропонувати городянам взяти участь у формуванні бібліотеки для прикордонників, поділившись із ними своїми книжковими запасами. Центром цієї роботи стане відділ внутрішньої політики міськради. Бібліотеку для Зміїного буде сформовано до 23 лютого. Так керівництво міської громади прореагувало на прохання командування Ізмаїльського прикордонзагону допомогти у формуванні хорошої бібліотеки для прикордонників, які несуть службу на острові. Зараз там створюється сучасна прикордонна застава, готуються для неї приміщення, обладнання, техніка.

Потяги не будуть зупинятися на брудних станціях

Львівська залізниця залишає за собою право вдатися до скасування зупинок поїздів у тих населених пунктах, де ігнорують елементарні санітарні норми, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес- секретаря Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» Лілію Криницьку. До такого висновку спонукав комісійний об’їзд керівництвом Львівської залізниці ділянок залізницi, під час якого було виявлено звалища сміття уздовж колії та поблизу станцій кількох населених пунктів Закарпаття. Особливо захаращеною виявилася приколійна територія в Ужгороді та на його околицях, а також у Колчино, Сваляві та Мукачевому. Львівська залізниця попросила закарпатську владу ліквідувати смітники протягом тижня. Мешканці вказаних населених пунктів свідомо зносять та звозять сміття до залізничного полотна, що негативно впливає на екологічну та естетичну ситуацію, йдеться у повідомленні «Львівської залізниці». Надзвичайно небезпечним є санітарний стан ділянки залізниці Ужгород—Доманинці, яка перетворилася у суцільний смітник. На цій території проживає ромський табір. Тому керівництво Львівської залізниці звернулося до місцевої влади Закарпаття з проханням у тижневий термін вжити заходів для прибирання приколійної території та ліквідації на ній смітників.

В Одесі відсвяткували ювілей «Тещиного мосту»

На минулих вихідних в Одесі відзначили 40-річчя славнозвісного «Тещиного мосту», який з’єднує Приморський бульвар з бульваром Мистецтв, повідомляє Укрінформ. За легендою, що поширилася серед одеситів 40 років тому, міст був побудований з ініціативи першого секретаря Одеського обкому КПУ Михайла Синиці. Ніби керівник області, що проживав на Приморському бульварі, спорудив міст, щоб швидше було ходити до тещі на млинці. Міф розвінчали дочка і зять Михайла Синиці, які проживають в Одесі. Ідея святкування дня народження «Тещиного мосту» належить Володимировi Мельникову — зятю колишнього керівника області. «Зведення моста, таки так, ініціатива мого тестя. Тільки до його тещі це не має ніякого відношення. Вона померла ще у 1941 році. А день народження «Тещиного мосту» ми вирішили святкувати у день народження дружини Михайла Сафроновича — моєї тещі Ганни Петрівни, якій виповнилося 90 років», — повідомив Володимир Мельников. День народження «Тещиного мосту» святкують неофіційно, але досить колоритно. Останнім часом у «Тещиного мосту» з’явилася ще одна традиція — вішати замки на знак великого кохання. Вся огорожа моста обвішана великими і маленькими замками. Кажуть, що перший замок повісив одесит на 1 квітня 2006 року. Традицію тут же підхопили закохані парочки і молодята. Зараз замки стають частиною обов’язкової весільної програми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати