Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

25 листопада, 00:00

Не поталанило бомжу зі смітником

Борис Черников, 49-річний уродженець Львівщини без місця постійного проживання, прибув до Луцька разом зі своєю дочкою, племінницею та двома неповнолітніми онуками. У кафе, що поруч із залізничним вокзалом, вони перекусили, і жінки з дітьми подалися на Завокзальний ринок, а Черников залишився в кафе. Згодом він вийшов надвір і почав звично порпатися у найближчому смітнику. Раптом пролунав вибух. Нещасному відірвало руку, пошкодило ногу і жахливо понівечило обличчя. Смерть настала миттєво. Як припускає слідство, Б.Черникову так трагічно не поталанило, скоріше всього, з гранатою. Саме її він міг ненароком потягнути з-під сміття. А от як вибуховий пристрій потрапив у «відходи», певно, залишиться загадкою. Причому це вже не перша смертоносна знахідка на луцьких смітниках, повідомляє кореспондент «Дня» Олег ПОТУРАЙ.

Із сьомого поверху ближче до Бога

У Черкаській міській лікарні № 3 відкрито православну церкву на честь автора одного з Євангелій — святого Луки. Приміщення під храм люб'язно надала завідувачка гастроентерологічним відділенням медичного закладу Тамара Маклашина. До речі, іконостас розмалював її чоловік Григорій, за фахом художник. На опорядження храму зробили пожертви міськвиконком, керівництво та працівники самої лікарні. У день відкриття церкву освятив єпископ Черкаський та Канівський Софроній. Прикметно, що храм розташований на сьомому поверсі поряд з відділенням невідкладної терапії. Отож хворі міськлікарні № 3, відвідуючи щонедільні служби, зцілюватимуть тепер не лише тіло, а й душу, повідомляє кореспондент «Дня» Євген БРУСЛИНОВСЬКИЙ.

Пустирі міста-курорту озеленюються

Понад 1300 молодих деревець буде посаджено до кінця осені на пустирях приазовського міста Бердянська. 500 тополь, безкоштовно переданих Запорізьким зеленгоспом, уже посаджені під час суботників та воскресників, у яких взяли участь городяни різного віку, як школярі та студенти, так і пенсіонери. На пустирі біля залізничного вокзалу закладається парк площею два гектари, повідомляє кореспондент «Дня» Віктор ПУЖАЙЧЕРЕДА. Навесні цього року азмоловці уже подарували місту цілу алею. Крім традиційних для міста-курорту тополь, висаджуються липи і каштани, катальпи, декоративні сливи. Понад дві тисячі гривень для закупівлі саджанців зібрали також підприємці міста.

В епіцентрі лиха — будівництво й газифікація

У найбільш високогірному Тячівському районі Закарпаття, що чи не найбільше потерпає від українських негараздів, особливо актуальне соціальне благополуччя. До того ж Тячівщина була найгарячішою точкою торішньої повені. Сьогодні вже відбудовано 47 осель із 79, налагоджені всі поруйновані дороги в епіцентрі лиха, триває газифікація району. З автоматизованої газороздільної станції планується протягнути гілку голубого палива на віддалену Бедевлю. Заступник голови правління ВАТ «Закарпатгаз» Микола Кухоцький посвідчив, що орієнтовна вартість будівництва — 1 млн. гривень. Після цього газопровід планується протягти до Тересви, а потім до селища Солотвина, повідомляє кореспондент «Дня» Василь ЗУБАЧ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати