Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Курорт – у екотренді

У італійському гірськолижному Пейо заборонено використовувати пластик
05 лютого, 09:57
ФОТО РЕЙТЕР

Влада курорту Пейо (Pejo 3000) у регіоні Трентіно (Італія) вирішила заборонити весь одноразовий пластик після того, як виявили, що прилеглий льодовик Форні забруднений великою кількістю дрібного пластику, покинутого або впущеного гірськолижниками, повідомляє Brand.Travel. Цього сезону на курорті в долині Валь-ді-Соле заборонено будь-які пластикові пакети, пляшки, тарілки, столові прилади, трубочки, чашки й інші одноразові пластикові вироби, повідомляється на сайті brand.travel.

Влада вже встановила інформаційні щити довкола гірськолижного курорту, повідомляючи туристів про Pejo Plastic Free.

Проєкти, направлені на обмеження використання пластикових виробів, терміново потрібні не лише на окремо взятих курортах, а й у всіх Альпах — кажуть учені.

Brand.Travel також з’ясував, що курорт, що приймає в зимовому сезоні 137 000 гірськолижників, додатково замінить дизельні снігоходи на нові гібридні моделі й застосовуватиме інші заходи для охорони довкілля.

«Ми все змінили, починаючи з невеликих предметів. Пластикові пляшки, пробки, одноразовий посуд. Тепер у нас все це лише з різних альтернативних матеріалів, наприклад, целюлозна пластмаса, картон або інші речовини, які не шкодять довкіллю», — цитують власника готелю Лео Мазко podrobnosti.ua.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати