Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацрада відмовилася від «Моря друзів» заради Лайми Вайкуле

24 липня, 00:00
Міжнародний конкурс молодих виконавців «Ялта-98» та фестиваль «Море друзів» розпочався не лише з майже годинним запізненням, але, як виявилося, без двох основних претенденток на перемогу. До Ялти з незрозумілих причин так і не прибули володарка Гран-прі «Слов’янського базару-98» Катя Бужинська та Оля Юнакова, заявлені в конкурсній програмі.

Відкриття фестивалю 22 липня відбулося в режимі авралу. Тільки за годину до початку конкурсу в кришталевій залі готелю «Ялта» було завершено пленарне засідання наради керівників телерадіокомпаній, тому сценічний антураж вдалося змінити лише близько дев’ятої вечора. Крім того, за столиками ресторанної зали зібралося лише близько півтори сотні чоловік, що теж не дуже надихало учасників та організаторів. Цікаво, що поруч, у престижному залі «Ювілейний» (у якому, до речі, традиційно проходив Міжнародний конкурс молодих виконавців у минулі роки), був аншлаг, де мала сольний виступ Лайма Вайкуле. Саме через неї між Національною радою з питань телебачення та радіомовлення і президентом фестивалю «Море друзів», співаком та композитором Миколою Мозговим виник невеличкий скандал. За словами останнього, Нацрада відмовилась від його пропозиції влаштувати для учасників та гостей наради виступи українських естрадних зірок Олександра Пономарьова та Юрка Юрченка, натомість, за словами пана Мозгового, було заплачено чималі гроші за виступ Лайми Вайкуле, який відбувся вчора.

Цьогорічний конкурс «Ялта-98» відбувається в умовах, коли майже немає реклами, що, звичайно, впливає на престиж конкурсу.

Після першого конкурсного дня найкращі відгуки журі та представників мас-медіа мали Ірина Шинкарук та Олександр Варванський.

Хто став переможцем конкурсу, остаточно буде відомо 25 липня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати