Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Навчальна» катастрофа

04 листопада, 00:00
ТА САМА ВОДЯНА ЗАВІСА, ЗАВДЯКИ ЯКІЙ МНС «РЯТУВАЛО» ВИРОБНИЦТВО / ФОТО НАДАНЕ АВТОРОМ

Днями на Сіверськодонецкому підприємстві «Азот» пройшли навчання МНС. Згідно з їх планом, в цеху виробництва себацинової кислоти сталася розгерметизація трубопроводу і виникла загроза виходу понад 150 тонн рідкого аміаку. Далі за сценарієм пророблялася ситуація, в якій первісна хмара газоподібного аміаку, поширюється в бік міста Сіверськодонецька. Щоб не допустити поширення хмари аміаку на інші цехи «Об’єднання Азот» і житлову зону м. Сіверськодонецька, силами пожежно-рятувальних підрозділів ГУ МНС України в Луганській області створюється водяна завіса. Зона випаровування аміаку заливається піною.

Як повідомила прес-служба обласного управління МНС, навчання пройшли в повній відповідності до вищеописаного сценарію. Завдяки злагодженим діям всіх служб надзвичайну ситуацію ліквідовано в найкоротші терміни. Перший заступник начальника ГУ МНС України в Луганській області Ігор Вікторович Савельєв вручив підрозділам рятувальне обладнання і дав високу оцінку рівневі професіоналізму підрозділів МНС.

Сіверськодонецьке державне підприємство промислової політики «Об’єднання Азот» є одним із найбільших не лише в Луганській області, але і в Україні. Промисловий гігант загальною площею 850 гектарів виробляє азотні добрива, побутову хімічну продукцію, товари народного споживання. Виробництво безпосередньо пов’язане з воднем, природним газом та іншими хімічними речовинами. Робота на «Азоті» є пожежовибухонебезпечною. Тому на об’єднанні регулярно проводяться планові навчання різних служб, у тому числі і МНС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати