Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олег БЛОХІН: «Титули у футболі не грають»

09 липня, 00:00
Як і багато інших футбольних фахівців після чемпіонату Європи, поділився своїми спостереженнями щодо його підсумків і головний тренер збірної України Олег Блохін. Ми публікуємо його інтерв’ю прес- службі Федерації футболу України, що розмiщене на сайті champion.kiev.ua, з деякими скороченнями.

— Які ваші враження від чемпіонату Європи? Наскільки він був не прогнозованим та цікавим з погляду якихось нових ідей у футболі?

— По-перше, на мою думку, щодо побудови якихось нових тактичних схем першість не представляла нічого нового... З одного боку, здивували французи, італійці, іспанці, німці, та й голландці деякою мірою. З іншого, — порадували Латвія, Греція, та й чехи дуже добре зіграли.

— Кажуть, що це був пік для збірної Греції, й у відбірковому циклі вона буде виглядати трохи по-іншому. Можна якось прогнозувати, як Греція гратиме далі?

— Важко уявити.... Якщо ця ейфорія дуже швидко пройде і вони зможуть зібратися і знову перебудуватися на цей відбірковий цикл, то збірна Греції представлятиме дуже сильного суперника для будь-якої команда — не лише для збірної України. Та ж збірна Данії дисциплінована, організована, гарна команда, в якій грають гравці з провідних клубів. Мені сподобалася і збірна Данії, і збірна Греції.

— Окрім гравців збірної Греції, хтось на чемпіонаті вам сподобався з футболістів?

— Руні зі збірної Англії. Рональду з команди Португалії. Правий захисник збірної Греції — Сейтарідіс. В основному, молоді дарування. Це добре, але мене розчарували провідні гравці. Фігу був взагалі не схожий на себе, Зідан також... Якийсь такий втомлений чемпіонат...

— Щодо суддівства. Останні кілька чемпіонатів говорили, що судді «прихоплюють» слабких суперників. Сприяють господарям. У Португалії були якісь серйозні помилки?

— Суддівство завжди буде обговорюватися. Я можу вам сказати, що Коліна у грі зі збірною Чехії мав свої симпатії на боці збірної Греції (наприклад, не призначив очевидний пенальті за брудну гру проти Колера. — Ю.З. ). В якійсь грі мені не сподобався Мерк, він також судив з помилками. А інші судді, ми дивилися, відпрацювали просто ідеально. У цілому суддівство було на рівні.

— У нас в групі Данія — сильна команда, Греція взагалі чемпіони Європи, турки — призери минулорічної першості світу... Група серйозна, і народ починає говорити, що, мабуть, треба якось корегувати завдання?

— Ні! Є приклад греків, що не ставили собі мету, чи та ж сама Латвія. Титули у футбол не грають. Греки, як ви бачили, обіграли всі провідні збірні. Тому мета змінюватися не буде, а грати можна зі всіма. Рейтинги, звання — це все потрібно доводити на футбольному полі. Я вважаю, що наші хлопці, з якими я буду перед матчем з Англією розмовляти, все це розуміють. Розуміють, з якою самовіддачею вони повинні грати. Як це робили греки. І тоді прийде той успіх, який був у команди Еллади.

— А грецька модель гри може бути прийнятна для України? Чи в кожного свій стиль?

— Важко сказати. Деякі моменти може взяти на озброєння. Збірна Греції грала з трьома опорними в лінію. У нашому футболі я не знаю, хто б міг так грати, хоча я й говорив, що така модель гри мені подобається. Та ж сама Латвія чудово грала в захисті. У кожної команди є що взяти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати