Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подаруй дитині книгу

08 грудня, 00:00

Всеукраїнська акція- 2000 «Подаруй дитині книгу», яку з 1 червня 2000 року здійснює журнал «Пізнайко» з ініціативи його головного редактора Ірини Юхниці, — по-справжньому благородна справа. Суть її полягає в благодійницькому зборі книг (як нових, так і прочитаних) серед населення і видавництв для вихованців дитячих будинків, шкіл-інтернатів, колоній для неповнолітніх, притулків і реабілітаційних центрів (усього більше 400 установ). У кожному обласному центрі України організовані пункти збору книг. Зібрана література передається дітям частіше за все самою Іриною Юхницею і співробітниками редакції. Уже зібрано на даний момент більше 60 тисяч книг, а передано в руки дітей близько 34 тисяч примірників. Мало того, вже існує домовленість із зарубіжними видавництвами, які також відгукнулися на цю акцію.

Нещодавно співробітники редакції в черговий раз вирушили роздавати подарунки в Пущу-Водицю, в школи-інтернати №4, №21, №25. Якби ви бачили непідроблену радість дітей, їхнi оченята, що аж виблискують від щастя і передчуття чогось цікавого, ви б і самі захотіли зробити для них що-небудь приємне. Вихователі також були задоволені, кажучи, що, дякуючи Боговi, приїхали чуйні люди і порадували їх вихованців. А то, буває, привезуть яку-небудь жуйку, сунуть, лише б вiдкараскатися, — і поминай як звали.

Адже якщо у Києві ще знаходяться спонсори для підтримки подібних установ в більш або менш пристойному вигляді, то далі від столиці ситуація, можна сказати, зовсім плачевна. І там на представників «Пізнайка» дивляться взагалі, як на гостей з іншої планети. А тому дуже важливо приділяти саме таким дітям найбільшу увагу.

До цієї благородної акції приєдналося вже немало організацій, а також відомих людей, таких, як громадський діяч Богдан Гаврилишин, письменники Анатолій Костецький і Григорій Бідняк, художник Іван Марчук, співаки Олександр Пономарьов, Ауріка і Софія Ротару і багато інших. Приєднуйтеся всі, кому небайдужа доля знедолених дітей.

Акція триває до кінця 2000 року. Книги можна надсилати на адресу редакції: 01010, м. Київ, а/я 93 або приносити на пункти збору у вашому місті. Телефон «Гарячої лінії» 446-43-11.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати