Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подорож «Потяга Дружби»

Яскраві вихідні для дітей з «сірої зони» на сході України влаштували благодійники
13 січня, 12:51

Посмішки, селфі та колективні фото з синьо-жовтими прапорами — вранці 12 січня на залізничному вокзалі у Києві було весело і галасно. Справа у тім, що з Лисичанська приїхав потяг з 510 дітьми з Донецької та Луганської областей. Кілька днів триватиме їхня подорож країною — крім столиці, побувають у Львові та Хирові Львівської області. Все це — у рамках акції національного масштабу «Схід — Захід Разом». Акція є ініціативою благодійного фонду Андрія Лопушанського і триває вже три роки. Цього разу до проекту долучився благодійний фонд «Стрічка Надії», який забезпечує зустріч і дозвілля дітей у Києві.

Після прибуття до столиці діти вирушили на оглядову екскурсію містом: відвідали Державний музей іграшки, Виставку-музей досягнень братів Кличків тощо. Після ще кількох екскурсій і прогулянки центром Києва поїхали до Львова. В обласному центрі для них підготували спеціальну програму, прагнуть показати, як зустрічають Різдво на заході країни. Остання точка подорожі — Хирів, місто у Львівській області, де діти перепочинуть у санаторії. Таким чином, «Потяг Дружби» проїде від сходу до заходу країни. Діти вирушать додому 15 січня.

Як розповів представник фонду «Стрічка Надії» Євген Сапожніков, у подорож потрапили підлітки від 12 до 17 років з нужденних родин, що мешкають у «сірій зоні» на сході країни. Вони живуть, зокрема, у Волноваському районі Донецької області, Станично-Луганському і Попаснянському районах Луганської області.

«Головне для нас зараз — об’єднати цих дітей, показати їм, що ми всі рівні, що діти не бувають чужими. Щоб ніхто з них не подумав, що залишиться один на один зі своїми проблемами, — стверджує Євген Сапожніков. — Взагалі наш фонд намагається приділяти максимальну увагу цій категорії дітей, серед пріоритетів організації — допомога дітям-переселенцям, дітям загиблих героїв АТО, дітям з особливими потребами». Хоча у проекті «Схід — Захід Разом» фонд «Стрічка Надії» бере участь вперше, акції для підлітків зі сходу його команда вже проводила — наприклад, до Дня святого Миколая влаштувала їм похід до цирку.

Задуми активістів масштабні. Євген Сапожніков ділиться: «Ближче до Великодня плануємо провести подібну до такої подорожі акцію. Ми зараз на стадії розробки проекту. Можливо, це буде поїздка до Європи, до Страсбурга».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати