Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прапор кримських татар – у Стокгольмі

Швеція долучається до всесвітньої акції солідарності
27 березня, 10:41
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У неділю, 31 березня о 13.00, в Стокгольмі на площі Evert Taubes Terrass на острові Ріддархольмен відбудеться флешмоб у межах акції «Об’єднані прапором — #LIBERATECRIMEA». Під час заходу активісти міжнародного руху #LIBERATECRIMEA розгорнуть і підпишуть кримськотатарський прапор, який із жовтня 2018 року подорожує по всьому світу. Новину повідомив Кримськотатарський ресурсний центр.

Як додають на фейсбук-сторінці акції, разом із прапором кримськотатарського народу мандрує прапор Військово-Морських сил України — як символ підтримки 24-х військовополонених українських моряків, незаконно ув’язнених у Москві.

#LIBERATECRIMEA — це міжнародний громадянський рух за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом. 

Національний прапор кримськотатарського народу розміром 3х4,5 метра протягом дев’яти місяців «подорожує» по всьому світу і вже побував у 14 країнах, серед яких — Австралія, США, Канада, Ірландія, Великобританія, Португалія, Люксембург. До Швеції прапор прилетить із Польщі, далі — відправиться до Фінляндії.

Заплановано, що загалом прапор побуває у 27 країнах, а завершиться акція «Об’єднані прапором — #LIBERATECRIMEA» 26 червня в Києві, у День кримськотатарського прапора.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати