Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Приклад діяльного милосердя від двох мешканок Севастополя

Галина Муравинець та Олеся Королькова щодня піклуються про безпритульних тварин свого району
15 серпня, 12:42

Мешканки Севастополя Галина Муравинець та Олеся Королькова за власною ініціативою надають допомогу безпритульним тваринам.

Кореспондент «Дня» дізналася про їхні будні з перших вуст. Ранок обох жінок починається з роздачі корму котам і кішкам, що живуть у прилеглому районі. За словами волонтерів, на це іде трохи більше години. Олеся Королькова говорить: «Було б бажання, все це можна встигнути. Наприклад, я намагаюся все приготувати з вечора, щоб вранці просто рознести по котячих будиночках. Воду в спеціальні тарілочки, вирізані з пластикових пляшок, теж наливаю з вечора, щоб вранці не витрачати на це час».

На питання про те, чи вистачає на годування зарплати вчителя, Олеся відповідає однозначно: «Той, хто хоче допомогти тваринам, шукає кошти, хто не хоче допомогти, шукає виправдання. Як показує практика, саме ті люди, що не мають великих доходів, і є середньостатистичними громадянами України, які надають допомогу безпритульним тваринам. Я б дуже хотіла, щоб я помилялася, і щоб найближчим часом з’явився такий бізнесмен, який би створив притулок для тварин, де вони жили б до глибокої старості. Проте на разі доводиться сподіватися тільки на себе». З таким твердженням згодна Галина Муравинець, яка вважає за необхідне привернути увагу депутатів Верховної Ради і міської влади до бездомних тварин. «Всі країни Європи вже давно вирішили проблему безпритульних тварин, але не шляхом варварського знищення, а завдяки стерилізації братів наших менших».

Галина Олексіївна сама не тільки годує котів і кішок, вона ще й стерилізує їх. Щомісяця жінка на бездомних котів витрачає більше тисячі гривень, крім того, у неї є й чотири своїх, яких вона свого часу підібрала на вулиці. «Кастрація бездомного кота коштує 100 гривень, стерилізація кішки — 150. Якби ця сума була менша хоча б наполовину, кастрованих і стерилізованих тварин було б більше», — говорить вона.

Головна проблема, з якою стикаються волонтери, передусім — недоброзичливі люди. Галина Муравинець стверджує: «У кожному будинку знайдеться одна або дві людини, яким коти заважатимуть. Такі шкідники постійно роблять спроби отруїти або скалічити тварин. Згадуються слова Далай-лами: «Піклуйтеся про інших завжди. Якщо ви не можете допомагати їм, то хоча б не заподіюйте шкоди». Однак з цією східною мудрістю, вочевидь, знайомі не всі.

У будинку Олесі Королькової живе сім котів, для яких колись рідним будинком була вулиця. Сьогодні вихованці Олесі анітрохи не поступаються породистим котам: лискуча шерсть, гарний настрій і ситий вигляд без слів розкажуть про те, як їм живеться...

У Галини Муравинець любов до котів з раннього дитинства. Галина Олексіївна зізнається: «Колись я зазирнула в ці великі, сповнені смутку й зневіри очі, і зрозуміла, що тепер не зможу спати спокійно, бо знаю, що є той, кому потрібно допомогти, хто потребує цієї

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати