Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Про любов у різному втіленні»

У львівській галереї демонструють відомі біблійні сюжети, відображені в сучасній іконі
13 листопада, 10:48

Виставку Глафіри Щербак «В Бозі квіт людини» відкрили в львівській галереї сучасного сакрального мистецтва «Iconart». На ній представлені ікони з біблійними сюжетами в сучасній інтерпретації сакрального мистецтва.

Загалом в експозиції десять ікон. На них зображено Різдво Христове, шлях Господній, Преображення, воскресіння Лазаря, Царство Небесне, архангела Михаїла, Ісуса Христа і Діву Марію тощо.

«Дорога під оливами і дім, який люблять від всього серця і бережуть, — моє царство. Дорога — це дія і вибір, а дім — безпечне місце вразливого споглядання в Його благословенні. І в дім приходить Господь. Він є новою мовою, берегом, основною суттю,  бере за руку і веде до втілення.  Він приймає й тих, хто не знає, що в силах знати. Але хто дорікне кедр за те, що він ще насіння, паросток або зростає не так, як треба? Його справа — рости. Різний досвід і піднімається кедровий ліс, що пахне птахами в вітряний день. Сонце стає благословенням, а німб — ореол пилу зусердя і ревності на славу Божу. Що ще видно крім ореолу над зайнятими роботою? Різноманітність. Кожна ікона цієї виставки про любов у різному втіленні, інше одкровення. Вони про любов до свободи і до дисципліни; до духовності, яка піднімає людину, і до жалю, що пеленає поранену плоть. Якщо Господь спонукає простором до співпраці, якщо, співпрацюючи, ми стаємо єдиним цілим і ціле, потребуючи кожного, збагачує кожного, якщо Він замкнув нас у своїй любові, то як можна опиратись Йому і не зрости, не розквітнути?», — розповіла Глафіра Щербак.

Сама мисткиня є випускницею Львівської національної академії мистецтв, де закінчила кафедру сакрального мистецтва. Займається графікою та іконописом. Її роботи експонувалися як в Україні, так і за кордоном.

Оглянути виставку «В Бозі квіт людини» можна до 6 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати