Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоб привернути увагу до обдарованих

У мерії Чернівців діти зіграють у шахи із депутатами й чиновниками
31 травня, 11:57

Сьогодні в приміщенні Чернівецької міської ради відбудеться сеанс одночасної гри в шахи. Його проведуть буковинські шахові вундеркінди: 8-річний Олексій Білич та 15-річна Ангеліна Демчук. Вони гратимуть із депутатами місцевих рад і посадовими особами органів державної виконавчої влади міста й області. Звісно, якщо ті ризикнуть зійтися в інтелектуальному герці із зовсім юними суперниками. Які, за словами голови Чернівецької міської федерації шахів Олександра Казимирчука, попри свій вік, на рівних грають із дорослими.

Незвичним заходом організатори акції — Федерація шахів і міське управління спорту — хочуть привернути увагу влади й громадськості до проблем обдарованих дітей і змістити пріоритети молоді з нічних клубів і вулиці до розвиваючих інтелект шахів.

— Адже мозок потребує тренувань так само, як і м’язи, — каже Казимирчук. — Отож будемо лобіювати введення в школах бодай факультативних занять гри в шахи та прийняття відповідної місцевої програми.

Перед сеансом із депутатами й чиновниками вундеркінди випробують сили в змаганні зі студентами та викладачами Чернівецького національного університету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати