Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Школярі – на захисті довкілля

У Києві нагородили переможців ІІ Всеукраїнського конкурсу «ЕКОклас»
11 червня, 11:18

До проекту долучилися 700 тисяч людей із усіх регіонів країни. Організатори отримали 470 заявок від дітей віком від 6 до 17 років та їхніх педагогів. Гасло конкурсу        — «Твій перший дорослий проект», роботи учасників присвячені захисту довкілля. Переможців визначали у трьох номінаціях: «ЕКОдизайн», «ЕКОінновація» і «ЕКОкреатив». Організатор конкурсу — торгова мережа «Фокстрот», проект підтримали Інститут інноваційних технологій і Міністерство освіти і науки України.

«Пластик та папір — джерело натхнення» — так називається проект вихованців гуртка «Юні рослинники» з села Дубриничі Закарпатської області, який посів перше місце у номінації «ЕКОдизайн». Діти обладнали куточок для збирання використаного паперу та порожніх пластикових пляшок. Також вихованці гуртка сортували та перероблювали відходи, завдяки чому сміття отримало друге життя. Так, школярі розробили дизайн вертикальних триповерхових грядок із пластикових пляшок, які можна встановити на підвіконні. Крім цього, діти створили із пляшок теплички для рослин, щойно висаджених у ґрунт. Також юні рослинники вчили мешканців свого села робити з макулатури декоративні речі.

Серед призерів — школярі з міста Радомишля Житомирської області, які створили красивий і корисний сенсорний сад. Учні Радомишльської загальноосвітньої школи №3 зробили «зелений» клас для навчання під відкритим небом та облаштували сад, рослини в якому насичують цей клас приємними ароматами. Як повідомляють на сайті організаторів проекту «ЕКОклас», школярі з педагогами висадили дерева, кущі й лікарські трави, з яких робитимуть кулінарні приправи та фіточаї.

Використання альтернативного палива впроваджують і пропагують члени екологічної дитячої організації «Зелений гомін» Майорівської школи, що на Миколаївщині, які також стали переможцями «ЕКОкласу». Школярі співпрацюють із місцевими фермерами та проводять інформаційну роботу серед жителів. У результаті на опалювальний сезон 2014—2015 років діти заготовили для рідної школи 55 тонн альтернативного палива, а саме відходів насіння, і заощадили близько 15 тонн вугілля.

Також учасники конкурсу прибрали 25 тисяч гектарів території, висадили 112 тисяч дерев, заклали 58 парків, облаштували 15 колодязів, передали на переробку майже три тонни склотари і зібрали 41 тонну макулатури. Школярі-переможці як відзнаку отримали візит до Києва на фінал «ЕКОкласу» і подарунки від торгової мережі «Фокстрот» та партнерів проекту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати