Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Соляна дорога»...

На Херсонщині розпочинається туристичний сезон
16 травня, 16:48

17 травня в Херсонській області офіційно стартує туристичний сезон. Одразу в кількох локаціях готуються цікаві фестивалі та заходи, покликані більше розповісти про цікавинки регіону та залучити інвестиції в галузі туризму, культури, готельно-ресторанний бізнес і не лише.

АСКАНІЯ-НОВА

Офіційний захід від обласної влади під назвою «Турист-Fest» відбудеться на території біосферного заповідника «Асканія-Нова». Місце обрали невипадково — 100 років тому акліматизаційний парк та заповідні степи Фрідріха Фальц-Фейна отримали статус народного заповідного парку.

«Планується, що на відкриття туристичного сезону завітає орієнтовно п’ять тисяч гостей із Одеської, Миколаївської, Івано-Франківської областей. Також очікуємо на візит 16-ти міських голів із різних областей України, які мають намір перейняти туристичний досвід Херсонщини», — зазначила під час прес-конференції директор Департаменту туризму та курортів ОДА Тетяна Волинець.

Як повідомляють у ОДА, розважальні заходи відбуватимуться одночасно в багатьох локаціях. На гостей чекатимуть фуд-корт та лаунж-зона, дитячий майданчик із майстер-класами та аніматорами, майданчик туристичних пропозицій, спортивна зона, де триватимуть заняття з йоги, показові виступи боксерів і футбольні матчі на приз «Шкіряний м’яч», ярмарок виробів ручної роботи, екскурсії біосферним заповідником «Асканія-Нова», безоплатна екскурсія на Лемурійське озеро. По завершенні на головній сцені «Турист-Fest» виступатимуть зіркові гості.

ТАВРІЙСЬКИЙ ТУРИСТИЧНИЙ КОНГРЕС

16 травня в Новій Каховці стартує Таврійський Туристичний Конгрес — щорічний профільний форум, покликаний покращити сервіс, підвищити конкурентоспроможність регіону в туристичній сфері, а також популяризувати південь України. Захід організовує Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад.

«Цього року Конгрес матиме тренінговий характер. Найголовніша різниця ТТК 2019 від інших заходів — це рівень практичності контенту, який наші спікери готують для вас. Три найважливіші критерії, за якими ми обирали спікерів: актуальність інформації, експертиза та особистий досвід. Тому ми гарантуємо, що ваш блокнот буде списаний різноманітними ідеями, які допоможуть виділитися серед інших гравців на ринку та побудувати чи підняти свій бізнес на новий рівень», — обіцяють організатори заходу.

Конгрес розрахований на три дні. Спочатку тренінги і майстер-класи, на яких виступлять приблизно 20 експертів туристичної галузі з різних регіонів України. Говоритимуть про монетизацію туризму, організацію фестивалів, залучення партнерів, розвиток локацій, які не вважаються туристичними, залучення нових відвідувачів до вже знайомих місць, нові підходи до екскурсій тощо. 

17 і 18 травня учасники ТТК відвідають різноманітні туристичні місця на Херсонщині. Серед них — Нацпарк «Олешківські Піски», Лемурійське озеро, заповідник «Асканія-Нова», козина ферма в с. Мар’янівка, Каховський магістральний канал та інші.

Окремо гостям запропонують подорож туристичним шляхом «Соляна дорога», до якого входять Кам’яні вишиванки в Новій Каховці, музей вина дому марочних коньяків, палац князів Трубецьких, «водоспади степів Херсонщини», фортеця Газі-Кермен, Введенська церква, Кам’янська Січ, с. Зміївка, Шато Трубецьких та інші локації. 

«МЕЛЬПОМЕНА ТАВРІЇ»

Із 17 по 25 травня в Херсоні триватиме ХХ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії». Він є однією з найбільших культурних подій регіону, який поєднує сотні учасників із різних країн та різні заходи, не лише театральні. Цьогоріч на фестиваль приїдуть понад 30 театрів із 12 країн: Грузія, Румунія, Білорусь, Литва, Угорщина, Туреччина, Польща та інші.

Традиційно вистави відбуватимуться не лише в театрах, а й на інших локаціях: сцена в лісі, бібліотеці, культурному просторі «Урбан-Сад» і навіть церква. В межах фестивалю також проведуть міжнародну конференцію за участі драматургів і перекладачів. Афіша усіх заходів доступна на сайті Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша. 

ВУЛИЧНА МУЗИКА

День Вуличної Музики (Street Music Day) — це масштабний міжнародний волонтерський проект, який уже вшосте відбуватиметься в Україні. Херсон теж долучається до цього свята.

Ідея Дня Вуличної Музики полягає в тому, щоб дати можливість виступити перед публікою будь-кому, хто готовий вийти на вулицю й грати музику. Професіонали й аматори, зірки й початківці — кожен, хто вміє грати (або думає, що вміє грати) на будь-якому інструменті (сам або з друзями, незалежно від того, чи це буде лише кілька акордів чи професійне виконання музики) може стати учасником цього фестивалю.

У Херсоні захід відбуватиметься вже вдруге. Як повідомляють на сайті міської ради, музика лунатиме в Шевченківському парку біля «Зеленого театру», на пішохідній вулиці Суворова біля ТЦ «Парус», а також на міні-локації навпроти Корабельної районної ради. Фестиваль триватиме з 13.00 до 22.00. У заході візьмуть участь 34 музичні колективи та сольні виконавці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати