Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві – вже літо. Метеорологічне

За інформацією кліматологів, весна в столиці тривала лише 36 днів
10 травня, 17:47
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Погода цієї весни не перестає дивувати. Фахівці Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського не втомлюються звітувати про чергові температурні рекорди.

Інформація від 7 травня — ще цікавіша. «За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньодобова температура повітря на проспекті Науки з 29 квітня перевищує +15,0°С, що знаменує початок метеорологічного літа. Отже, метеорологічна весна, яка почалася 24 березня і тривала лише 36 днів, закінчилась, але за цей короткий період у столиці сім днів виявилися вже літніми з середньодобовою температурою вище +15,0°С. Вона майже на місяць була коротшою за кліматичну норму.

Цьогорічне метеорологічне літо завітало до Києва на 16 днів раніше середньостатистичних показників. Найраніше за 137 років спостереження воно розпочи налось у 1996 році — 22 квітня. Настання літа убезпечує киян від весняних заморозків», — ідеться у повідомленні на офіційному сайті обсерваторії cgo-sreznevskyi.kiev.ua.

А вже у четвер на сайті обсерваторії поінформували про ще два температурні рекорди — ночі на 9 і 10 травня були найтеплішими з 1881 та 1996 року відповідно. «Це вже 12-й температурний рекорд цьогорічного травня, хоча за цим показником він суттєво відстає від спекотного травня 2007 року, коли було встановлено 21-й температурний рекорд», повідомляють фахівці. А чи до снаги травню 2018-го позмагатися за звання «найгарячішого» зі своїм попередником 2007-го, уже скоро відчуємо на собі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати