Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У пошуках миттєвого щастя, або Сповідь жертви «лохотрону»

30 січня, 00:00

Cотнями тонн блукають по Україні буклети, реклами, каталоги та інші зомбуючі текстівки, підігріваючи 30 — 75-тисячними сумами миттєвого «щастя» й без того знедоленого, змученого та зневіреного від турбот, проблем і безвихідності обивателя. Але не ведіться на ці хитромудрі сплетіння шахрайства та прямої спекуляції, не віддавайте зароблені важкою працею, а то й позичені «кровні» на розквіт паразитуючих пірамід, заснованих на хитрих схемах обдурювання та психологічних трюках, призначених для викачування останнього з бідного українця. Адже дармовий сир буває тільки в мишоловці. Набутий гіркий досвід гри в цих акціях протягом двох років, а також утрачені в гонитві за 30-ма тисячами та іншими «благами» гроші надали змогу систематизувати й вивчити цю хитро сплетену «піраміду щастя». Тож хочу попередити та вберегти пересічного громадянина від утрачених грошей, змотаних нервів і сорому за те, що поступив згарячу, повівся на дармовий сир і показав себе, пробачте, дурнем.

На околицях Києва існує ціла мережа фірм без вивісок, потрапити туди непросто (охорона, домофони), у штаті — суперграмотні юристи та психологи, контактувати з якими складно та й небезпечно. Мета їхньої діяльності проста — викачування грошей, зате доволі прибуткова, незважаючи на запашок шарлатанства, підступництва, зневаги та глузування над простим людом. Для досягнення мети використовуються так звані «листи щастя» з «гарантованими» 30 — 70-тисяч ними призами, «лапосами», супертоварами та іншим мотлохом, який можна знайти на будь-якому ринку, лотку, в аптеці, на базі, ще й удвічі дешевше. Але... якби ж не ті райдужні 30 чи 75 тисяч «дармових» гривень, від яких аж дух захоплює...

Використовуючи важку життєву ситуацію в житті людини, психологічний надлом душі, знаючи людину, як комп’ютер, аналітики й психологи цих паразитуючих фірм системи мільйонного бізнесу поштою «ощасливлюють» нас, все успішніше розкручуючи свій бізнес. У основу цього так званого бізнесу закладено великі партії недорогого й не завжди потрібного товару з усього світу, але такого, який цілеспрямовано й безпомилково б’є по нашій підсвідомості, оскільки ми, грішні, володіємо цілим «пакетом» психологічних якостей, таких, як: марнославство (емоційний рівень), жадібність (це сьогодні, мабуть, найсильніше почуття), бажання бути причетним до моди (годинники, одяг, прикраси), страх (предмети самозахисту), любов і хіть (література цієї тематики), лінь, цікавість, марновірство (астрологія, окультизм, амулети удачі та інший облуд), сентиментальність, бажання бути популярним, успішним, красивим і жити довго. Використовуючи ці почуття, фірми пропонують негайно замовити товар (бо «щастя» втече, та й товару обмаль) і отримати бонус або приз — кілька десятків тисяч гривень. І ти всупереч здоровому глузду, підігрітий байками про ці тисячі (а як же їх хочеться!) біжиш, ледь дочекавшись ранку, на пошту й кидаєш в нікуди важко зароблені (ой як потрібні кожній сім’ї) гроші на розквіт шарлатанам і пройдисвітам, не відаючи про цілу низку подальших поневірянь, посміху й сорому. І не здогадуєшся, що повівся на «лохотрон», та ще й не задарма, а придбавши двогривнєву бряцялку, оцінену спритними ділками у 29 грн. (це їхнє право — читай уважно умови акцій).

І вже зовсім інше питання, що фірми залишають за собою право в будь-який час змінювати хід акції або можуть зникнути, і те, що деяка невідповідність у ціні й переліку замовленого товару — то теж нічого, й те, що копійчаний товар вам продають по ціні «як за рідну маму» — то теж нічого, і що не повернуть вам ані товар, ані гроші (і не надійтесь) за 30 днів — то теж нічого. Адже ви вже програли, тільки-но зробивши замовлення (уважно читайте мікроскопічний текст всередині конверта, на який ніхто не звертає уваги, побачивши великі цифри з кількома нулями).

Незважаючи ні на що, ділки розкручують свій «бізнес», розквітаючи й прогресуючи, а ми мовчки ковтаємо пілюлі обману, образи й прямого шарлатанства, ще й сплачуючи цим «спасителям» важко зароблені, часто позичені, а то й останні гроші, й головне — за що? І боїмось собі признатися, бо соромно, і друга уберегти від цієї напасті, а треба, ой як треба уберегти свого сусіда, брата, родину та й просто знайомого від цього «щастя», бо в надії на «гарантовані» 30 тисяч залізе в борги, не відаючи, що за борги платять кров’ю. Як же треба не любити свій народ, щоб так нагло, цинічно, принижуючи честь і гідність людини, протягувати звичайну спекуляцію (іменуючи це бізнесом) з душком і мораллю «наперсточників».

Люди, не вірте цим «бізнесменам», не експериментуйте!

Найкращий вихід — покласти ці листочки-облуду на відстій хоча б на тиждень, уважно вникнути в умови акції, «помилки» в текстах, прізвищах, адресах та інші нюанси, бо за всім тим криються юридичні тонкощі цих фірм, які заклали твій програш (у разі, якщо ти «наберешся нахабства» судитись) ще задовго до того як твоя адреса потрапила в їхній комп’ютер. А якщо вже так кортить, то пошукайте ці ж товари поряд на торговому лотку, ринку, в аптеці, в порядних фірмах, які без дутої реклами післяплатою висилають потрібний вам товар. І головне — без психологічно-зомбуючого пресингу підсвідомості, райдужних обіцянок «щастя» та юридично-психологічних трюків.

А «супертовари»: суперніж за 49 грн., насправді — малесенький, благенький ножичок, ціна якому шість гривень на ринку та який зламався при першій спробі користування; «електронний прилад», а насправді — тайванський мініатюрний приймач за 10 грн.; суперколготки для дружини за 49 гривень, ціною на ринку в 15 грн., а також подарунки у вигляді пачечки шкільної крейди та поліетиленових фартушків, і десятки гарантійних чеків та рішень призових комісій, і лукаві вітання до днів народження — я довго буду зберігати як «святу реліквію» свого глупства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати