Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Учасники автопробігу на підтримку наших вояків вимушено змінили маршрут

12 березня, 13:11
ФОТО РЕЙТЕР

Учасників Автомайдану та ветеранів-афганців, які вирушили з Дніпропетровська до Криму, було обстріляно людьми у формі «Беркуту». Як повідомила учасниця акції,  представник дніпропетровської прес-служби ВО «Свобода» Зоя Красовська, на під’їзді до Криму, біля селища Чонгар, колону зупинили озброєні люди з попередженням прибрати українські прапори. Виконати таку вимогу автомайданівці, звісно, не могли з принципових міркувань. Тому, коли під’їхали до блокпосту, отримали відмову у перепустці їхати далі. Як повідомляють очевидці, на блокпосту під російським прапором були присутні бійці у формі «Беркуту», і коли один із активістів вийшов на переговори з ними, прозвучали постріли. Жителю Запоріжжя Олегу Мережку потрапили з травматичної зброї в груди. На щастя, він був тепло одягнений, тому обійшлося без крові. Однак учасники автопробігу змушені були повернути і продовжити свій шлях містами Південної та Східної України.

«Мета нашої поїздки — не тільки морально підтримати, а й передати теплі речі, продукти, цигарки, а також листи, які написали українським солдатам. Адже сьогодні вони фактично перебувають на передовій», — розповідав під час відправки Автомайдану з Дніпропетровська член спілки ветеранів Афганістану «Ніхто крім нас» Анатолій Пилипенко. Інший активіст Тарас Зденік розповів про основну мету — відвідати військові частини на території Криму, поговорити з військовослужбовцями, матеріально їх підтримати, передати речі від Дніпропетровська та інших міст. «Хлопці мають розуміти, що ми разом із ними, що ми їх в жодному випадку не залишимо», — запевнив автомайданівець.

Автопробіг «Ні — війні! Ми за єдину Україну!» вранці 10 березня вирушив з Фестивального причалу у Дніпропетровську. Близько 30 автомобілів прикрасили національною символікою та завантажили гуманітарною допомогою, яку передали небайдужі дніпропетровці.  Очікували, що колона збільшуватиметься в кожному населеному пункті і на під’їзді до Криму кількість учасників потроїться.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати