Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вірю, що побачу нашу армію дієздатною

05 грудня, 00:00

Шановна редакціє!

Із великим задоволенням прочитав статтю міністра оборони України Євгена Кириловича Марчука «Оборонний огляд» («День», №№ 214 — 215).

Міф в очах громадян України щодо дієздатності Збройних сил України розвіяно. Питання боєздатності та боєготовності з царини окозамилювання рішуче переведено в площину реальних загроз та викликів.

Але хіба не є загрозою для сьогодення існування армії, де більшість має лише один комплект польової форми одягу? А снування просторами країни в містах великих та малих від одного будинку до іншого в пошуках місця для проживання майже 50 тисяч військовослужбовців, тобто «бомжів у погонах» з сім’ями?

Щодо гарантій. Те, що «усіх скорочуваних сьогодні переводять у першочерговики, або вони отримують гарантію із прив’язкою до конкретної будівлі», ще зовсім не означає, що вони, бідолашні, отримають їх. Наприклад, у Вінницькому гарнізоні першочерговими стоять з 1994 року, а щодо гарантій, щодо прив’язки до конкретної будівлі, військовики тихо сміються. Не можу не посміхнутися і я, прослуживши в армії більше ніж 27 років, змінивши десяток гарнізонів далеких і не дуже, так жодного разу і не отримавши квартири.

Віддавши армії все (нещодавно, після скорочення, ВЛК визнала мене непридатним до військової служби в мирний час), я все-таки вірю, що Євгену Кириловичу вдасться здійснити реформу.

Хочеться ще побачити, якщо встигну, нашу армію дієздатною і могутньою.

З повагою, В.Ф. БЛАЩУК,
член «Клубу експертів «Дня»
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати