Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Витоки» відкриває літературні таланти

06 вересня, 00:00
ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ ОСТРОЗЬКОЇ АКАДЕМІЇ, ДИРЕКТОР ІНСТИТУТУ ЛІТЕРАТУРИ АКАДЕМІК МИКОЛА ЖУЛИНСЬКИЙ ВРУЧАЄ ПРЕМІЮ ПЕРЕМОЖНИЦІ КОНКУРСУ В НОМІНАЦІЇ «ПОЕЗІЯ» ОКСАНІ ПУХОНСЬКІЙ (ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛ.) / ФОТО ЯРОСЛАВА МІЗЕРНОГО

1 вересня відбулося нагородження переможців всеукраїнського літературного конкурсу «Витоки», що проводиться вже вдруге Острозькою академією спільно із всеукраїнською газетою «День» за фінансової підтримки професора Монітобського університету (Канада) Ореста Цапа з метою виявлення творчої молоді України. Цього року до співорганізаторів «Витоків» приєдналися журнали «Соняшник» та «Київська Русь».

Конкурс проводився за п’ятьма номінаціями: «Поезія», «Проза», «Літературна критика», «Дитяча література», «Фентезі». Як зазначив під час церемонії вручення премій проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк, на конкурс надійшло понад сто робіт з різних регіонів України, зокрема з Харкова, Хмельниччини, Тернопільщини Луганщини, Автономної Республіки Крим тощо. Премії і грамоти переможцям «Витоків» вручали співголови наглядової ради Національного університету «Острозька академія» директор Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка Микола Жулинський, відомий громадсько- політичний діяч Любомир Буняк, а також член наглядової ради, підприємець і меценат Острозької академії Микола Степурко. Подарунками від Рівненської організації Національної спілки письменників України учасників нагородила голова Лідія Рибенко, яка побажала переможцям бути не аматорами, а й художниками слова — живописати полотна нашого життя.

Першу премію у номінації «Поезія» журі вирішило присвоїти Оксані Чухонській з Тернопільщини. Другу і третю премії отримали відповідно студент спеціальності «Літературна творчість» Національного університету «Острозька академія», земляк українського письменника та поета Бориса Харчука із села Бодаки Збаразького району Тернопільської області — Юхим Дишкант та Наталія Білецька з міста Миколаєва. У номінації «Проза» першою премією нагородили Ірину Медвєдєву з міста Рівного, заохочувальну премію отримала Філімонова Валерія з смт Білорічинське Лутучинського р-ну Луганської обл. Першу, другу і третю премії у номінації «Літературна критика» присвоїли відповідно Оксані Свириді з Кам’янця-Подільського, Костянтину Оробцю з Харкова та мешканцю міста Львова Ігорю Рибаку. Власенко Інна з Чернігівщини отримала першу премію в номінації «Дитяча література», а киянка Марина Соколян — у номінації «Фентезі».

«Я, побувавши в Острозі, був приємно вражений тим, наскільки тут вирує освітнє, культурне, мистецьке й літературне життя. Я повезу у Львів найкращі враження і, думаю, що це буде значним поштовхом для моїх колег-львів’ян також брати участь у конкурсі «Витоки», вступати до Острозької академії і підтримувати творче спілкування між Львовом та Острогом», — поділився враженнями учасник конкурсу Ігор Рибак.

До речі, роботи переможців конкурсу (перша, друга і третя премії) вже видані окремим збірником «Витоки» у редакційно-видавничому відділі Національного університету «Острозька академія», а також згодом будуть опубліковані у журналах «Київська Русь», «Соняшник»та інших виданнях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати