Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Визначити ризик зіткнення автомобіля з пішоходом

Українські інженери представили рішення, яке дає таку можливість
23 жовтня, 10:18
ФОТО НАДАНО КОМПАНІЄЮ INTELLIAS

ІТ-компанія Intellias інвестувала в розробку рішення, що може лягти в основу систем допомоги водієві автомобілів майбутнього. Система Walker RoadSafe відслідковує траєкторію, швидкість руху автомобіля та пішоходів і будує прогноз їхнього місцезнаходження. Проєкт нещодавно представили у Львові на конференції IT Арена, ідеться в інформації пресслужби компанії, що надійшла на адресу «Дня».

Рішення під назвою Walker RoadSafe використовує алгоритми машинного розпізнавання, щоб визначити і спрогнозувати активність пішоходів та інших учасників дорожнього руху.

Основна мета такої розробки — передбачити небезпечні ситуації на дорозі. Для цього систему навчають розпізнавати пішоходів й аналізувати їхній рух стосовно транспорту для того, щоб приймати розумні рішення під час водіння. Walker RoadSafe відслідковує траєкторію та швидкість руху автомобіля й пішоходів навколо, будує прогноз місцезнаходження пішоходів через дві секунди й вираховує вірогідність зіткнення. На основі цих прорахунків система може задати сигнал для авто гальмувати або уповільнитися. Залежно від рівня автономності система, в яку буде інтегрована така розробка, може або попередити водія, або сама прийняти рішення.

«Сьогодні головне завдання автовиробників — розвантажити водія, який у майбутньому не братиме активної участі в керуванні й перетвориться на пасажира. Відповідно, автомобілям потрібен софт для того, щоб стати більш автономними. Наше рішення — це акселератор, який прискорює розробку подібних технологій і може лягти в основу створення систем для автопілотування», — пояснив Олександр Одуха, керівник відділу AI/ML в Intellias.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати