Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Яким може бути новорічне вбрання

28 грудня, 00:00

Так уже влаштований зимовий сезон, що в певний його момент мода хвилює навіть тих, хто, загалом, до неї байдужий. Воно і зрозуміло — Новий рік всі хочуть зустріти в якомусь особливому вбранні, яке має бути не тільки оригінальним і ефектним, але і відповідати найбільш актуальним модним трендам. Яким же має бути подібне вбрання? З цим запитанням ми звернулися до відомого дизайнера Вікторії Гресь, яка, до речі, зовсім недавно презентувала свою різдвяну колекцію вечірніх суконь.

— Що сьогодні є гостромодним і які деталі неодмінно мають бути присутніми в новорічному вбранні?

— Передусім треба сказати, що елементів, модних в цьому сезоні, — проте, так само, як і в будь-якому іншому, набагато більше, ніж може «вмістити» одна сукня або костюм. Тому не треба прагнути зібрати їх усі. Набагато розумніше зупинитися на якомусь одному модному елементі або, в крайньому разі, на поєднанні двох із них — тих, які відповідають вашому стилю, образу. Мода цього сезону, як і всіх останніх років, пропонує дуже широкий спектр тенденцій, так що можна назвати лише деякі з них.

— Почніть, будь ласка, з тих, що можуть «згодитися» у святкову ніч.

— Якраз для свята в сучасній моді всього достатньо. Передусім, яскраві, строкаті, блискотливі тканини — це можуть бути і арлекінські ромби, і етнічні мотиви (до речі, останнім часом багато хто з модників стали використовувати елементи не тільки східного і азіатського вбрання, але і нашого українського костюму). Суцільно розшиті пайєтками, вишиті шовком, бісером або просто шаленого забарвлення — такі тканини самі по собі створюють образ, тому крій вбрання з них, як правило, має бути дуже простим. Втім, можна ще більш посилити стилізацію, використавши знову- таки «етнічні» фасони — типу блуз із «японською» застібкою або східних шароварів із заходом.

Проте етнічний стиль сьогодні розуміють набагато ширше, ніж, скажімо, просто орієнтальний. Наприклад, знову став дуже популярним картатий одяг, причому досить строкатий і, зрозуміло, всі варіації на тему класичної шотландки. Крім того, як і раніше, на піку, популярності залишаються хутра. Навмисне нерівно відрізані та недбало накинуті, сьогодні вони зовсім не передбачають на доповнення обов’язкові діаманти і Роллс-Ройс. Навпаки, сучасні хутра додають жінці щось від первісної дикунки. Хутра стали більш демократичними, і поводяться з ними більш вільно — тепер з хутра можна пошити що завгодно — від сумочки до сукні.

— Все це чудово, але якось уже дуже сміливо. А що робити тим, хто дотримується більш-менш класичного стилю?

— По-перше, в моді немає нічого сміливого або традиційного. Головне, чи відповідає це вбрання вашому самовідчуттю. А по- друге, якраз для консерваторів цієї зими прямо-таки роздолля. Адже королем сезону, як і раніше, залишається чорний колір — найвишуканіший, найелегантніший, «найвечірніший». Лаконічна сукня або суворий костюм з простим витонченим силуетом — варіант абсолютно безпрограшний для новорічної вечірки. Важливо лише правильно підібрати аксесуари.

А якщо чорний вам чомусь не пасує або здається, що надто зобов’язує, можна звернутися до кольорів- доповнень, які, негайно після воцаріння чорного, також стали дуже модними. Йдеться про червоне і біле. Причому, на останній колір варто звернути особливу увагу, оскільки, судячи з усього, він залишиться фаворитом всю наступну весну і літо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати