Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Азербайджан хоче завести натовські бази,

аби «звільнитися від впливу Москви»
27 січня, 00:00

В інтерв’ю Рейтер Гулузаде наголосив: «Азербайджан перебуває під великою загрозою з боку Росії, яка сподівається використати Вірменію, аби вона напала на нас. Росія намагається відновити Радянський Союз». Отож, на думку радника, його країні варто створити на своїй території американські чи турецькі військові бази. Росія, яка межує з колишньою радянською республікою з населенням 7,5 млн. осіб, уже висловила стурбованість з приводу заяви Гулузаде. Іншому сусіду, Ірану, також не сподобалася ця ідея.

Натомість офіційної реакції з боку Вашингтона та Анкари на ініціативу Баку поки що не було. Сам Гулузаде витлумачив цю мовчанку як добру ознаку, додавши, що відвідає разом з президентом Гейдаром Алієвим Пентагон у квітні цього року, коли альянс святкуватиме 50-річчя свого заснування.

Схоже, що на терені колишнього Радянського Союзу зароджується нова сторінка «натовської» дипломатії. Адже це перший випадок, коли колишня республіка запрошує НАТО влаштувати бази на власній території й, здається, Росія тепер не зможе нічого вдіяти, аби «поставити на місце блудного сина» — Азербайджан.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати