Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Біля ХХС розігнали акцію на підтримку учасниць Pussy Riot

16 серпня, 00:00
ФОТО З САЙТА DRUGOI.LIVEJOURNAL.COM

Акцію біля храму Христа Спасителя в Москві на підтримку панк-гурту Pussy Riot, трьом учасницям якого в п’ятницю винесуть вирок у справі про хуліганство, було жорстоко розігнано.

Конфлікт відбувася між охороною будівлі й учасниками акції. Як повідомили користувачі Twitter, в акції взяло участь близько 20 активістів з різнобарвними балаклавами на головах. Вони вишикувалися на паперті перед храмом, тримаючи в руках таблички з літерами, що складають фразу «Блаженні милостиві».

Ці слова є частиною однією із заповідей блаженства, згідно з Євангелієм від Матвія, виголошеної Ісусом Христом під час Нагірної проповіді. Повна заповідь звучить так: «Блаженні милостиві, бо вони помилувані будуть».

Працівники храму спробували припинити акцію, вступивши в сутичку з активістами й журналістами. Деяким протестувальникам вони заламували руки і всіляко перешкоджали журналістській роботі попри неодноразові зауваження щодо незаконності їхніх дій. Охоронці втихомирилися лише після приїзду поліції, яку викликали учасники акції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати